Κατηγορίες
Facebook
Twitter
LinkedIn

Χρυσό πεντόλιρο Victoria 1887 Jubilee Head

 

Χρονολογία: 1887
Τιμή €:  3.500 €

Τέτοιες ήταν οι γιορτές για το Χρυσό Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Βικτώριας το 1887 που οδήγησε τη βασίλισσα να ηχογραφήσει στο περιοδικό της, «Κανείς δεν πιστεύω ποτέ ότι έχει συναντήσει μια χαρά που μου δόθηκε, περνώντας από αυτά τα έξι μίλια . Η επευφημία ήταν πολύ εκκωφαντική και κάθε πρόσωπο φαινόταν γεμάτο με πραγματική χαρά. Ήμουν πολύ συγκινημένος και ικανοποιημένος. ”

Σε εκείνο το έτος Ιωβηλαίων, παρουσιάστηκε ένα νέο πορτρέτο νομισμάτων της Βασίλισσας, που δημιουργήθηκε από τον Sir Joseph Edgar Boehm που απεικόνιζε τη Βασίλισσα με ένα μικρό στέμμα. Θα γίνει γνωστό ως «κεφάλι Ιωβηλαίου». Αυτό το διάσημο κομμάτι Five Sovereign χτυπήθηκε σε εκείνη τη χρυσή χρονιά.

Το ιωβηλαίο πορτρέτο της Βικτώρια χρησιμοποιήθηκε από το Νομισματοκοπείο μεταξύ 1887 και 1893 και σχεδιάστηκε από τον γλύπτη Sir Joseph Edgar Boehm – γιο του Joseph Böhm, επικεφαλής της νομισματοκοπείου της Βιέννης. Η οπίσθια όψη του κέρματος ήταν  με το σχεδιασμό του St George και του δράκου του Pistrucci.

Περισσότερα άρθρα

Ο Χρυσός Βρετανός Κυρίαρχος:

Ο Χρυσός Βρετανός Κυρίαρχος: Η σημασία του στην Ιστορία Το χρυσό βρετανικό κυρίαρχο είναι το πιο δημοφιλές και περιζήτητο επενδυτικό νόμισμα από

Η ιστορία του χρυσού νομίσματος

Το Sovereign χρυσό νόμισμα κατέχει μια ιστορική θέση στα βιβλία της ιστορίας των οικονομικών. Σεβαστό για την πλούσια ιστορία, την εντυπωσιακή αγνότητα και

Scroll to Top