ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ – ΑΓΟΡΑ ΧΡΥΣΩΝ ΛΙΡΩΝ …

Η κρίση της ελληνικής οικονομίας και η ανασφάλεια και αβεβαιότητα που προκαλεί το χρηματοοικονομικό σύστημα της χώρα μας έχουν ενισχύσει σημαντικά την τιμή του χρυσού στρέφοντας εκατοντάδες επενδυτές στη μαζική αγορά χρυσών λιρών και γενικότερα νομισμάτων που αποτελούν το απόλυτα ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο.
« Η ζωή είναι το άθροισμα των επιλογών», υποστήριξε ο Αlbert Camus , που στην οικονομία της αγοράς μεταφράζεται ως επιλογή ασφαλών επενδυτικών λύσεων, οι οποίες περιορίζουν το επενδυτικό ρίσκο, εξασφαλίζουν ευμάρεια και ευημερία και βελτιώνουν αισθητά την ποιότητα ζωής μας.
Με στόχο την ευμάρεια και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής η ιστοσελίδα xrisi-lira.gr παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες και online τιμή χρυσών λιρών σε όσους αναζητούν αποδοτικές και συμφέρουσες επενδυτικές επιλογές, σε νέους και έμπειρους επενδυτές που επιθυμούν να αγοράσουν επενδυτικό χρυσό.
χρυσές λίρεςΟι χρυσές λίρες Αγγλίας συνίστανται ως σταθερή επενδυτική επιλογή. Κόπηκαν για πρώτη φορά το 1489 από τον Ερρίκο VII και αποτελούσαν βαρύ χρυσές λίρεςνόμισμα της εποχής που αντιστοιχούσαν σε 20 σελίνια. Το 1817 η αποικιοκρατία και η εδαφική εξάπλωση της Μεγάλης Βρετανίας σε όλο τον κόσμο οδήγησαν στην παγκόσμια επικράτηση της λίρας. Το 1838 κυκλοφόρησαν οι πρώτες βικτωριανές λίρες με τη νεανική προτομή της βασίλισσας Βικτωρίας στη μια όψη και ένα θυρεό στην άλλη που σηματοδότησαν μια περίοδο ακμής και απόλυτης βρετανικής κυριαρχίας. Πορτρέτα της βασίλισσας στην ηλικία της ωριμότητας στη μια πλευρά και ο άγιος Γεώργιος που σκοτώνει τον δράκο στην πίσω πλευρά του νομίσματος κυκλοφόρησαν το 1881, 1887 και 1893, ενώ μόνο μια σειρά από λίρες κόπηκαν από τον Εδουάρδο, τον πρωτότοκο γιο της Ελισάβετ το 1902. Κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η Τράπεζα της Αγγλίας απέσυρε την χρυσή λίρα από την κυκλοφορία, ενώ μετά το πέρας του πολέμου τη μετέτρεψε σε συλλεκτικό και αποθησαυριστικό νόμισμα.
Από το τέλος του πολέμου μέχρι σήμερα η αγγλική λίρα αποτελεί παγκόσμιο νόμισμα συναλλαγής, καταφύγιο των επενδυτών σε περιόδους αστάθειας και οικονομικών κρίσεων. Τις τελευταίες μάλιστα δεκαετίες η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ εξέδωσε δύο νέες χρυσές λίρες με την προτομή της σε νεανική και μεγαλύτερη ηλικία που προορίζονται όχι μόνο για επενδυτές, αλλά και για συλλέκτες.

 

ΣΥΣΤΑΣΗ – ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ – ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΧΡΥΣΩΝ ΛΙΡΩΝ

Είτε πρόκειται για παλαιότερη, είτε για νεότερη έκδοση, η χρυσή λίρα αποτελείται από χρυσό 22 καρατίων, μέταλλο που εγγυάται την αντοχή του νομίσματος στη φθορά και το χρόνο. Το πάχος της είναι 1,52 χιλιοστά και το βάρος 7,9881 γραμμάρια. Ο καθαρός χρυσός που περιέχει είναι 7,32 γραμμάρια ή 0,2354 ουγγιές. Το βάρος της σε καθαρό χρυσό καθορίζει την αξία της λίρας, η οποία υπολογίζεται με βάση την αξία του χρυσού που προκύπτει από την ισοτιμία χρυσού – δολαρίου.

ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΧΡΥΣΩΝ ΛΙΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στη χώρα μας οι χρυσές λίρες πωλούνται κατ’ αποκλειστικότητα από εξειδικευμένα καταστήματα, από την Τράπεζα της Ελλάδας και την Τράπεζας Πειραιώς, καθώς διαθέτουν εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά και την απαιτούμενη τεχνογνωσία για τη διάκριση των αυθεντικών από τις κάλπικες λίρες. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα η Τράπεζα της Ελλάδας με δελτία τιμών χρυσού ανακοινώνει την τιμή της λίρας για συναλλαγές έως 10.000 ευρώ, αν και ορισμένα αξιόπιστα καταστήματα προσφέρουν συχνά πολύ καλύτερη τιμή από την προτεινόμενη της Τραπέζης Ελλάδος.

Οι αγοραστές που ενδιαφέρονται να προμηθευτούν χρυσές λίρες είναι απαραίτητο να υποβάλουν τα στοιχεία τους στο εξειδικευμένο κατάστημα για πώληση χρυσών λιρών, ή στην τράπεζα και να δημιουργήσουν ειδικό λογαριασμό κατάθεσης των χρημάτων, τα οποία αντιστοιχούν στην ποσότητα χρυσού που έχουν παραγγείλει.
Η αγορά και η κατάθεση χρυσού είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό. Καθώς ο επενδυτικός χρυσός διακινείται ελεύθερα σε όλες τις χώρες του κόσμου, δεν υπόκειται σε περιορισμούς, ενώ η αποδέσμευσή του από το ΦΠΑ τον καθιστά συμφέρουσα επενδυτική επιλογή.

 

ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΛΙΡΑΣ

Η επένδυση σε χρυσές λίρες προτείνεται ανεπιφύλακτα από οικονομολόγους και χρηματιστές, καθώς η ευρωπαϊκή οικονομική αστάθεια που πλήττει το ευρώ, τα σενάρια εξόδου της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η απειλή επιστροφής στη δραχμή, η υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, η καθοδική πορεία του χρηματιστηρίου και η περιρρέουσα ανασφάλεια και ρευστότητα, αλλά και η συνεχώς αυξανόμενη τιμή του χρυσού καθιστούν την αγορά χρυσών λιρών σίγουρη επενδυτική κίνηση.