Κατηγορίες
Facebook
Twitter
LinkedIn

Χρυσό πεντόλιρο Victoria 1887 Jubilee Head

 

Χρονολογία: 1887
Τιμή €:  3.500 €

Τέτοιες ήταν οι γιορτές για το Χρυσό Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Βικτώριας το 1887 που οδήγησε τη βασίλισσα να ηχογραφήσει στο περιοδικό της, «Κανείς δεν πιστεύω ποτέ ότι έχει συναντήσει μια χαρά που μου δόθηκε, περνώντας από αυτά τα έξι μίλια . Η επευφημία ήταν πολύ εκκωφαντική και κάθε πρόσωπο φαινόταν γεμάτο με πραγματική χαρά. Ήμουν πολύ συγκινημένος και ικανοποιημένος. ”

Σε εκείνο το έτος Ιωβηλαίων, παρουσιάστηκε ένα νέο πορτρέτο νομισμάτων της Βασίλισσας, που δημιουργήθηκε από τον Sir Joseph Edgar Boehm που απεικόνιζε τη Βασίλισσα με ένα μικρό στέμμα. Θα γίνει γνωστό ως «κεφάλι Ιωβηλαίου». Αυτό το διάσημο κομμάτι Five Sovereign χτυπήθηκε σε εκείνη τη χρυσή χρονιά.

Το ιωβηλαίο πορτρέτο της Βικτώρια χρησιμοποιήθηκε από το Νομισματοκοπείο μεταξύ 1887 και 1893 και σχεδιάστηκε από τον γλύπτη Sir Joseph Edgar Boehm – γιο του Joseph Böhm, επικεφαλής της νομισματοκοπείου της Βιέννης. Η οπίσθια όψη του κέρματος ήταν  με το σχεδιασμό του St George και του δράκου του Pistrucci.

Περισσότερα άρθρα

Εκδόσεις χρυσών λιρών

Εκδόσεις ανά έτος χρυσών λιρών King George III Year              Bullion                  Proof 1817      

επένδυση στο ασήμι

Γιατί να επενδύσετε στο ασήμι Το ασήμι είναι ένα αρκετά πολύτιμο υλικό που συγκρατεί καλά τον πλούτο. Όχι μόνο διατηρεί την αξία του

1883 Gold Sovereign Victoria Young Head Shield Sydney

1883 Gold Sovereign Victoria Young Head Shield Sydney Κυρίαρχοι εκδόθηκαν για τη Βασίλισσα Βικτώρια σχεδόν κάθε χρόνο από το 1838 έως το

Scroll to Top