Πλεονεκτήματα
Χρυσών Λιρών

Πώληση - Αγορά Χρυσών Λιρών
Τιμές και χαρακτηριστικά

Πλεονεκτήματα χρυσών λιρών

Οι πιο σημαντικοί λόγοι για να επενδύσει κανείς στις χρυσές λίρες. Τα πλεονεκτήματα επενδυσης σε χρυσες λιρες είναι πολλά. Με βρετανική καταγωγή οι χρυσές λίρες εξακολουθούν να αποτελούν έναν από τους πλέον δημοφιλείς τρόπους για να επενδύσει κανείς σε χρυσό. Η ιστορία τους ανατρέχει πολύ παλιά γύρω στο 1400 και σήμερα διατίθενται στην αγορά σε μεγάλη ποικιλία.

Για την Ελλάδα είναι μια ασφαλής επιλογή εδώ και αρκετά χρόνια και προτιμάται τόσο σε περιόδους κρίσης όσο και σε περιόδους άνθισης της οικονομίας.
Οι λόγοι που καθιστούν τις λίρες μία μορφή καλής επένδυσης συνοψίζονται στα εξής:

Στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας ο χρυσός αποτελεί σταθερά την πιο δημοφιλή επένδυση, με τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις. Η μέση τιμή του αυξάνεται κατά 50% κάθε χρόνο, παρά το γεγονός ότι η βρετανική λίρα έχει καθοδική τιμή, μειούμενη κατά 12-15% το χρόνο.

Με την αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού και την ταυτόχρονη μείωση της εξόρυξης χρυσού, είναι πιθανή η συνέχιση της αύξησης της τιμής του χρυσού. Παρά το γεγονός ότι η χρηματοοικονομική κρίση που βιώνουμε στις μέρες μας είναι πρωτόγνωρη, είναι βέβαιο ότι οι χρυσές λίρες θα καταφέρουν να διατηρήσουν την αξία τους.

Τιμές αγοράς και
πώλησης λίρας

Λίρες
Αγορά
Πώληση
Τελευταία ενημέρωση:
Λίρες Αγγλίας διαφόρων ετών
Λίρες 2002-2005
Λίρες Αγγλίας Νέας Κόπης
Ελλιποβαρής
Ιταλική

Η χρυσή λίρα στην Ελλάδα

Σήμερα, στη Ελλάδα αλλά και στις περισσότερες χώρες του κόσμου η αγορά χρυσής λίρας, δεν υπόκειται σε ΦΠΑ ή Φόρο υπεραξίας.

Η λίρα Αγγλίας μπορεί να αποτελέσει μέσο ασφάλειας σε περίπτωση που βρεθεί κανείς σε οικονομική αδυναμία, ή αντιμετωπίσει άμεση ανάγκη ρευστότητας. Οι χρυσές λίρες περαιτέρω, αποτελούν ιδανικό ενέχυρο, ή μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο πώλησης σε ένα αξιόπιστο αγοραστή.

Τα χρυσά νομίσματα ανατρέχουν παλιά στην ιστορία, ήδη από την εποχή του Βασιλιά Ερρίκου του VII το 1489. Οι πρωτότυπες εκδοχές του νομίσματος είχαν κοπεί το 17ο αιώνα και μία νέα εκδοχή τους παρήχθη το 1817, σχεδιασμένη από τον θρυλικό ιταλό χαράκτη Bendetto Pistrucci. Τα νομίσματα με εξέχουσα ιστορική αξία είναι ιδιαίτερα πολύτιμα και αποτελούν αντικείμενο πόθου για πολλούς φιλότεχνους και συλλέκτες.

 

Η χρυσή λίρα σαν επένδυση

Μία χρυσή λίρα είναι μικρή σε μέγεθος και εύκολη στην αποθήκευση και δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη φροντίδα ή καθαρισμό. Μάλιστα είναι προτιμότερο να μην καθαρίζεται καθόλου, προκειμένου να αποσοβηθεί ο κίνδυνος φθοράς της επιφάνειας και ως εκ τούτου μείωσης της αξίας του νομίσματος.

Οι βρετανικές λίρες είναι σήμερα το πιο ευρέως διαδεδομένο είδος νομίσματος προς πώληση στον κόσμο και διαθέτει παγκόσμια αναγνώριση, όσο κανένα άλλο.

Όλες οι λίρες ζυγίζουν 7.98 γραμμάρια, με πάχος 1.52mm και μάζα 22 καράτια χρυσού. Όλα αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της λίρας, την καθιστούν ένα νόμισμα που πολύ δύσκολα αντιγράφεται.

Αν αξιολογεί κάποιος την αγορά της χρυσής λίρας, ως μία αξιόλογη επένδυση, συνίσταται από τους ειδικούς η ανεύρεση ενός αξιόπιστου εμπόρου, με διαπιστευτήρια για τη φερεγγυότητά του, αλλά και ικανοποιημένους πελάτες!

Για περισσότερες πληροφορίες και εξειδικευμένες συμβουλές σχετικά με την αγορά ή πώληση λιρών, μπορείτε να μας τηλεφωνήσετε ή να επισκεφτείτε το κατάστημά μας…..

Scroll to Top