Κατηγορίες
Facebook
Twitter
LinkedIn

Krugerrand: Ένα επενδυτικό νόμισμα υψηλής αξίας

Με τα χρόνια, η επένδυση σε νομίσματα Krugerrand έχει γίνει πιο ελκυστική λόγω της εντυπωσιακής απόδοσης και της παγκόσμιας δημοτικότητάς τους ως επενδυτικού νομίσματος. Από την πρώτη τους κοπή το 1967 από το νοτιοαφρικανικό νομισματοκοπείο SA, τα νομίσματα Krugerrand έχουν γίνει συνώνυμα της ποιότητας και της αξιοπιστίας. Περιέχουν χρυσό 22 καρατίων και καθαρότητα 91,67%, τα κέρματα απεικονίζουν το πορτρέτο του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής Paul Kruger στον εμπροσθότυπο τους.

Σπάνια ανάμεσα σε νομίσματα

Εκτός από την περιεκτικότητά τους σε χρυσό, υπάρχουν επίσης σπάνιες εκδόσεις των νομισμάτων που είναι γνωστές ως «προστατευτικά νομίσματα». Αυτά διαθέτουν υψηλότερο επίπεδο δεξιοτεχνίας και ποιοτικού ελέγχου και μπορούν να έχουν πολύ υψηλότερη τιμή λόγω της σπανιότητας και της ιστορικής σημασίας τους.

Λόγοι για τη δημοτικότητα του Krugerrand ως επένδυση

Η συνεχιζόμενη ανατίμηση του Krugerrand την τελευταία δεκαετία καθιστά τα νομίσματα ελκυστική επενδυτική επιλογή για όσους θέλουν να διαφοροποιήσουν το χαρτοφυλάκιό τους. Η ρευστότητά τους επιτρέπει στους επενδυτές να αγοράζουν και να πωλούν εύκολα τα νομίσματα σε όλο τον κόσμο, όπως απαιτείται. Αποτελούν επίσης μια αξιόπιστη και αξιόπιστη επένδυση στην αγορά χρυσού.

Τα πιο ακριβά και δημοφιλή νομίσματα Krugerrand με μια ματιά

  1. Krugerrand 1967 : Το πρώτο Krugerrand που κόπηκε ποτέ είναι ένα από τα πιο πολύτιμα νομίσματα στον κόσμο. Η σπανιότητα αυτού του νομίσματος, από το οποίο παράχθηκαν μόνο 40.000, το κάνει ιδιαίτερα περιζήτητο. Από τα 40.000 χρυσά νομίσματα που κόπηκαν συν 10.000 νομίσματα, μόνο τα πρώτα παραδείγματα προσφέρθηκαν στις αρχικές «Χάρτινες Σακούλες Νομισματοκοπείου SA». Αυτή η συσκευασία κάνει τα νομίσματα ακόμα πιο σπάνια και σπάνια είναι διαθέσιμα στην αγορά αυτές τις μέρες.
  2. Krugerrand 1992 : Αυτή η περιορισμένη έκδοση κυκλοφόρησε για να σηματοδοτήσει την 25η επέτειο του νομίσματος και διαθέτει ένα μοναδικό σχέδιο.
  3. Krugerrand 1997 – Sabi Sabi Mintmark Proof : Μια ειδική έκδοση που μνημονεύει το Sabi Sabi Game Reserve στη Νότια Αφρική. Με μόνο 72 κομμένα κομμάτια, είναι εξαιρετικά σπάνιο.
  4. Krugerrand 2017 Platinum : Η πρώτη και μέχρι στιγμής μοναδική πλατινένια έκδοση του Krugerrand κόπηκε για την 50ή επέτειο του νομίσματος και περιορίζεται στα κομμάτια του 2017.

Συμπέρασμα :

Τα νομίσματα Krugerrand έχουν ζήτηση παγκοσμίως και είναι πολύ πολύτιμα. Εκφράζουν την ποιότητα και την αξιοπιστία από το 1967. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε χρυσό και η εικόνα του Paul Kruger τα καθιστούν ελκυστικά.

Οι σπάνιες εκδόσεις και οι ειδικές εκδόσεις είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Τα “Proof coins” είναι υψηλής ποιότητας χειροτεχνίας. Οι επετειακές εκδόσεις και οι ειδικές εκδόσεις όπως η Sabi Sabi Mintmark Proof ή η πλατινένια έκδοση για την 50η επέτειο είναι μοναδικές.

Συνοπτικά, τα νομίσματα Krugerrand είναι μια καλή επένδυση και ένα περιζήτητο συλλεκτικό αντικείμενο. Διαπραγματεύονται εύκολα σε όλο τον κόσμο. Η αξιοπιστία και η ιστορική τους αξία τα καθιστούν ιδιαίτερα πολύτιμα για τους λάτρεις του χρυσού και των νομισμάτων.

      Site

  • xrisi-lira.gr 
  • Εδρα: 1.
  • Κολοκοτρώνη 9 -2ος Οροφος. Αθήνα ( Σύνταγμα )τκ.10561
  • Τηλ.: 211 400 30 26
  • Εδρα : 2. ελ. βενιζέλου 53 πειραιάς τκ 18532
  • τηλ.21 11825001    Κιν.    697 2027740

Περισσότερα άρθρα

7 σημαντικές χρυσές λίρες

  Sovereign .  νόμισμα του Βασιλικού Νομισματοκοπείου. Γνωστό ως  το εμβληματικότατο κύριο νόμισμα του κόσμου», μπορεί να υπερηφανεύεται για πάνω από 500

Παγκόσμια χρυσά νομίσματα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και η Νότια Αφρική απέχουν πολύ από τα μόνα νομισματοκοπεία που παράγουν εκλεκτό χρυσό. Σε όλο τον

Scroll to Top