Κατηγορίες
Facebook
Twitter
LinkedIn

Αυστραλία, 1926 Κυρίαρχος του Σίδνεϊ –

Το νόμισμα περιγράφηκε με ακρίβεια και είναι ένα εκπληκτικό παράδειγμα του τελευταίου κυρίαρχου του νομισματοκοπείου του Σίδνεϊ. Η νομισματοκοπία του Sovereign του 1926 ήταν 1,03 εκατομμύρια, τα οποία πιστεύονταν ότι διαλύθηκαν για να πληρώσουν τα χρέη του πολέμου . Αυτό το νόμισμα τροφοδοτεί τη συζήτηση που διεξάγεται εδώ και δεκαετίες μεταξύ των συλλεκτών.

Το 1926-S Sovereign δεν χρειάζεται συστάσεις. Όπως το 1920-S ενός εκατομμυρίου δολαρίων, το 1926-S είναι μια από τις βασικές ημερομηνίες της σειράς George V Sydney Sovereign (μαζί με τις 1922-S και 1923-S) και είναι μία από τις βασικές ημερομηνίες της σειράς Sovereign ολικός. Εξαιρετικά σπάνιο, με λίγα μόνο παραδείγματα διαθέσιμα σε συλλέκτες σε όλο τον κόσμο, εμφανίζεται, ίσως, μία ή δύο φορές το χρόνο. Είναι πιο σπάνιο από τη λίρα Αδελαΐδας των 100.000 δολαρίων, πιο σπάνια από την πένα του 1930 και πιο σπάνια από το δολάριο Holey, και συχνά λείπει από τις συλλογές ακόμη και των πιο εκλεπτυσμένων κυρίαρχων συλλεκτών. Όπως καταλαβαίνω, ολόκληρο το νομισματοκοπείο των 1.031.050 bar πενήντα κομματιών στάλθηκε στο Λονδίνο και έλιωσε. Τα υπόλοιπα πενήντα παραδείγματα βρήκαν με κάποιο τρόπο τον δρόμο τους στα χέρια των συλλεκτών και έκτοτε ανταλλάσσονται μεταξύ μας. Μια μικρή χούφτα δειγμάτων πρέπει επίσης να έχει κυκλοφορήσει, καθώς έχω δει τουλάχιστον δύο φθαρμένα παραδείγματα (το ένα στο Λονδίνο με διαβάθμιση PCGS AU55 και το άλλο στο Σίδνεϊ, χωρίς πιστοποίηση). Όπως το σπάνιο Half Sovereign του 1918-P, δεν υπήρχαν 1926-S Sovereigns στην πώληση της Reserve Bank of Australia. Το παράδειγμα που φωτογραφήθηκε παραπάνω είναι το ισάξιο βαθμολογημένο και ένα από τα ωραιότερα Σίδνεϊ του 1926 που έχω δει τα τελευταία επτά χρόνια.

Με κέρματα υψηλής αξίας όπως το Gold Sovereign Sydney του 1926, οι συλλέκτες και οι επενδυτές σε χρυσά χρυσά συχνά ανησυχούν για πλαστογραφίες, αλλά στην πραγματικότητα τα χρυσά νομίσματα είναι πολύ δύσκολο να σφυρηλατηθούν λόγω των μοναδικών ιδιοτήτων πυκνότητας και χρώματος του χρυσού. Ο χρυσός είναι εξαιρετικά πυκνός και η χρήση άλλου μετάλλου και πλάκας χρυσού θα είχε ως αποτέλεσμα ένα νόμισμα με μικρό βάρος, υπερβολική διάμετρο ή μισό πάχος, κάτι που θα μπορούσε να εντοπιστεί πολύ εύκολα. Πιο δύσκολο να εντοπιστεί θα ήταν ένα νόμισμα σε χρυσό που λιώσει και ξαναχυθεί ως ημερομηνία με μεγάλη δυνατότητα συλλογής, αλλά ένας ειδικός μπορεί συνήθως να τα πει και αυτά. Θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε αξιόπιστους αντιπροσώπους.

Ποιο νομισματοκοπείο: The Sydney Mint

Το νομισματοκοπείο του Σίδνεϊ στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, είναι το παλαιότερο δημόσιο κτίριο στην κεντρική επιχειρηματική περιοχή του Σίδνεϊ. Σταμάτησε να φτιάχνει χρυσά κυρίαρχα περίπου το 1926.

The Monarch: George V (1910-1936)

Ο Γεώργιος Ε’ ήταν βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου και των Βρετανικών Κυριαρχιών, και Αυτοκράτορας της Ινδίας, από τις 6 Μαΐου 1910 έως το θάνατό του το 1936 και ήταν βασιλιάς κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Τζορτζ ήταν ο δεύτερος γιος του Αλβέρτου Εδουάρδου, Πρίγκιπα της Ουαλίας (αργότερα Βασιλιάς Εδουάρδος Ζ΄) και εγγονός της βασίλισσας Βικτώριας. Μετά τον θάνατό του τον διαδέχθηκε ο μεγαλύτερος γιος του, Εδουάρδος Η’.

Το 1919-20, η τιμή του αργύρου αυξήθηκε δραματικά και έτσι άρχισαν να παράγονται ασημένια νομίσματα 0,925 σε 0,500 ασήμι. Χρυσά Sovereigns παρήχθησαν σε μεγάλες ποσότητες στις αρχές της βασιλείας του George – πάνω από 30 εκατομμύρια το 1911 και ξανά το 1912, αν και δεν υπήρχαν κρατικά χρυσά χρυσά που εκδόθηκαν το 1918-1924 (τα νομισματοκοπεία της Κοινοπολιτείας συνέχισαν την κοπή).

Χώρα προέλευσης: Αυστραλία

Η Αυστραλία είναι μια χώρα και ήπειρος που περιβάλλεται από τον Ινδικό και τον Ειρηνικό ωκεανό. Η Αυστραλία χρησιμοποιούσε λίρες, σελίνια και πένες μέχρι το 1966, όταν υιοθέτησε το δεκαδικό σύστημα με το αυστραλιανό δολάριο διαιρούμενο σε 100 σεντς. Τα ασημένια νομίσματα της 1 ουγκιάς είναι ιδιαίτερα αγαπημένα στους συλλέκτες σε όλο τον κόσμο και περιλαμβάνουν τα διάσημα αυστραλιανά ζώα όπως το Kookaburra, το Kangeroo και το Kaola.

 Site

  • xrisi-lira.gr 
  • Εδρα: 1.
  • Κολοκοτρώνη 9 -2ος Οροφος. Αθήνα ( Σύνταγμα )τκ.10561
  • Τηλ.: 211 400 30 26
  • Εδρα : 2. ελ. βενιζέλου 53 πειραιάς τκ 18532
  • τηλ.21 11825001    Κιν.    697 2027740

Περισσότερα άρθρα

Παγκόσμια χρυσά νομίσματα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και η Νότια Αφρική απέχουν πολύ από τα μόνα νομισματοκοπεία που παράγουν εκλεκτό χρυσό. Σε όλο τον

Scroll to Top