Κατηγορίες
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος 1917 Κυρίαρχος

Το  1917 , η Βρετανία βρέθηκε βαθιά  ριζωμένη στη φρίκη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου , αντιμετωπίζοντας τόσο στρατιωτικές όσο και κοινωνικές προκλήσεις.

Η βρετανική κυβέρνηση έπρεπε να μεταφέρει μεγάλες ποσότητες Sovereigns στο αποθεματικό Gold που κατείχε η Τράπεζα της Αγγλίας, σε μια προσπάθεια να αποπληρώσει το χρέος που οφείλει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό είδε τεράστιους αριθμούς Gold Sovereigns να λιώνουν.

Σήμερα, όμως, έχετε την ευκαιρία να εξασφαλίσετε έναν σπάνιο Κυρίαρχο που χρονολογείται από το 1917, ο οποίος επέζησε από το χωνευτήρι και τη δίνη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Να γιατί χρειάζεστε ένα για τη συλλογή σας:

  • Το Sovereign του 1917 τώρα εξαιρετικά σπάνιο – αντιπροσωπεύει ένα ζωτικής σημασίας μέρος της ιστορίας και επομένως είναι απαραίτητο για κάθε συλλέκτη.
  • Ένας γνήσιος Κυρίαρχος  χτύπησε πάνω από 100 χρόνια πριν
  • Εκδόθηκε το έτος που η βασιλική μας οικογένεια άλλαξε σε Οίκο του Windsor
  • Μόνο ένας μικρός αριθμός είναι διαθέσιμος  για τους συλλέκτες του Westminster – την πρώτη φορά που προσφέρεται
  • Κατασκευασμένο από  χρυσό 22 καρατίων  στις ίδιες προδιαγραφές με τα σημερινά Sovereigns
  • Διαθέτει  το πορτρέτο του Βασιλιά Γεωργίου Ε’  στον εμπροσθότυπο
  •  εκτιμώνται ιδιαίτερα μεταξύ των νομισματικών λόγω του ότι είναι ο τελευταίος κυρίαρχος χρυσού σε πραγματική κυκλοφορία πριν από το τέλος του Χρυσού Προτύπου στη Βρετανία.

    Με το πέρασμα των χρόνων, οι χρυσοί κρατικοί τίτλοι έχουν γίνει μια ξεχωριστή επένδυση για συλλέκτες, καθώς αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό μέρος της Βρετανικής Ιστορίας και θεωρούνται νόμιμο χρήμα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Ιστορία των Κυρίαρχων του Βασιλιά Γεωργίου Ε’

     

    Ο Βασιλιάς Γεώργιος Ε’ βασίλεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 1910 έως το 1936, μια περίοδος που σημαδεύτηκε από σημαντικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένου του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και της έναρξης της Μεγάλης Ύφεσης. Οι κυρίαρχοι που κόπηκαν κατά τη διάρκεια της βασιλείας του είναι ένας απτός σύνδεσμος σε αυτήν την κομβική εποχή στην ιστορία.

    Οι πρώτοι Κυρίαρχοι του Βασιλιά Γεωργίου Ε’ κόπηκαν το 1911, ακολουθώντας την παράδοση της απεικόνισης του βασιλιά μονάρχη στον εμπροσθότυπο του νομίσματος. Τα νομίσματα παρουσιάζουν το εμβληματικό σχέδιο του Έντγκαρ Μπέρτραμ Μακένναλ, ενός Αυστραλού γλύπτη, που απεικονίζει τον βασιλιά με τη στέψη του.

    Οι κυρίαρχοι κόπηκαν σε πολλά υποκαταστήματα του Βασιλικού Νομισματοκοπείου σε όλη τη Βρετανική Αυτοκρατορία, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου, της Μελβούρνης, του Σίδνεϊ, του Περθ, της Οτάβας, της Βομβάης και της Πρετόρια. Αυτή η παγκόσμια κοπή προσθέτει ένα επιπλέον στρώμα ίντριγκας και ποικιλίας σε αυτά τα νομίσματα, καθιστώντας τα ιδιαίτερα περιζήτητα από τους συλλέκτες.

    Λεπτομέρειες παραγωγής και κοπής

    Η παραγωγή του King George V Sovereigns ήταν μια παγκόσμια επιχείρηση, που αντικατοπτρίζει την τεράστια εμβέλεια της Βρετανικής Αυτοκρατορίας στις αρχές του 20ου αιώνα.

    Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο είχε υποκαταστήματα σε πολλές χώρες, καθεμία από τις οποίες παρήγαγε κυρίαρχα με διακριτικά σημάδια νομισματοκοπείου. Αυτά τα σημάδια, συνήθως ένα μόνο γράμμα, βρίσκονται στο έδαφος πάνω από την ημερομηνία και υποδεικνύουν το νομισματοκοπείο προέλευσης. Για παράδειγμα, τα νομίσματα που κόβονται στο Λονδίνο δεν φέρουν σήμα νομισματοκοπείου, ενώ αυτά από τη Μελβούρνη, το Σίδνεϊ, το Περθ, την Οττάβα, τη Βομβάη και την Πρετόρια φέρουν τα σήματα «M», «S», «P», «C», «I», και «SA», αντίστοιχα.

    Οι αριθμοί νομισματοκοπείων του Βασιλιά Γεωργίου Ε’ Κυρίαρχων διέφεραν πολύ από έτος σε έτος και από νομισματοκοπείο σε νομισματοκοπείο. Ορισμένα χρόνια είδαν την παραγωγή σε εκατομμύρια, ενώ άλλα είχαν πολύ χαμηλότερα ποσοστά.

    Αυτή η παραλλαγή, μαζί με τα διαφορετικά σημάδια του νομισματοκοπείου, συμβάλλει στη συλλεκτικότητα αυτών των νομισμάτων. Οι συλλέκτες συχνά επιδιώκουν να αποκτήσουν κυρίαρχους από κάθε νομισματοκοπείο και από διαφορετικά χρόνια για να ολοκληρώσουν τις συλλογές τους.

    Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Βασιλιά Γεωργίου Ε’, η νομισματοκοπία των κυρίαρχων επηρεάστηκε από σημαντικά ιστορικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένου του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου και της επέκτασης του Βασιλικού Νομισματοκοπείου σε νέες τοποθεσίες.

    Για παράδειγμα, το Βασιλικό Νομισματοκοπείο επεκτάθηκε για λίγο στη Βομβάη (τώρα Βομβάη) στην Ινδία για να αυξήσει την παραγωγή κατά τη διάρκεια του συνεχιζόμενου «Μεγάλου Πολέμου». Το ινδικό διυλιστήριο ξεκίνησε την παραγωγή τον Αύγουστο του 1918 και λειτούργησε μέχρι τις αρχές του 1919.

    Ένα χρόνο αφότου η Ινδία σταμάτησε να παράγει Sovereigns, το διυλιστήριο της Οττάβα στον Καναδά σταμάτησε επίσης να λειτουργεί. Το νομισματοκοπείο παρέμεινε ενεργό, ωστόσο, και απλώς πέρασε στις καναδικές αρχές για εγχώρια παραγωγή.

    Το 1923, το Βασιλικό Νομισματοκοπείο επεκτάθηκε σε μια τελευταία νέα τοποθεσία. Αυτή η τοποθεσία επρόκειτο να είναι στη Νότια Αφρική, με ένα νέο διυλιστήριο που ιδρύθηκε στην Πρετόρια.

    Το νομισματοκοπείο θα λειτουργούσε μέχρι το 1932 οπότε και παραδόθηκε στις τοπικές αρχές. Τώρα είναι περισσότερο γνωστό ως το διυλιστήριο Rand και παράγει νομίσματα Krugerrand για την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής.

    King George V Sovereign Design

     

    Οι χρυσοί κυρίαρχοι του George V κατασκευάστηκαν με την ίδια καθαρότητα με τους άλλους Sovereigns της σύγχρονης εποχής, σε 91,67% εκλεκτό χρυσό (22 καράτια). Το σχέδιο του νομίσματος άλλαξε το 1929 για να ενσωματώσει έναν εσωτερικό κύκλο και χάνδρες γύρω από την εξωτερική άκρη.

    Αυτό το επιπλέον επίπεδο ασφάλειας κατέστησε πολύ πιο δύσκολο για τους πλαστογράφους της εποχής να αντιγράψουν το νόμισμα, γι’ αυτό και ο κυρίαρχος εξακολουθεί να έχει τόσο υψηλή εκτίμηση από συλλέκτες και επενδυτές.

    Η εμπρόσθια όψη του George V Sovereign απεικονίζει το πορτρέτο του από τον αυστραλιανής καταγωγής χαράκτη Edgar Bertram Mackennal. Το έργο της δημιουργίας της απεικόνισης του βασιλιά για το νέο νόμισμα ανατέθηκε αφού ο Mackennal εντυπωσίασε με τα σχέδιά του για τα Ολυμπιακά μετάλλια του Λονδίνου το 1908. Στον κολοβωμένο λαιμό του ομοιώματος εμφανίζονται τα αρχικά του χαράκτη «BM».

    Το πορτρέτο του βασιλιά είναι στραμμένο προς τα αριστερά, συνεχίζοντας την παράδοση κάθε διάδοχου μονάρχη στραμμένο προς την αντίθετη κατεύθυνση από την προηγούμενη, η οποία ξεκίνησε τον 17ο αιώνα κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Καρόλου Β’. Η εξαίρεση από αυτόν τον κανόνα ήρθε αμέσως μετά τον Κάρολο Ε’, με τη σύντομη βασιλεία του μεγαλύτερου γιου του Εδουάρδου Η’ προτού παραιτηθεί από το θρόνο. Αν και τα νομίσματα δεν κυκλοφόρησαν ποτέ λόγω της σύντομης φύσης της βασιλείας του, ο Εδουάρδος Η’ επέμενε το πορτρέτο του να είναι επίσης στραμμένο προς τα αριστερά, όπως του πατέρα του, καθώς προτιμούσε αυτή την πλευρά του προσώπου του. Η επιθυμία αυτή ικανοποιήθηκε στα σχέδια. Τα νομίσματα με τον αδελφό του διάδοχο Γεώργιο ΣΤ’ ήταν επίσης στραμμένα προς τα αριστερά, σαν το πορτρέτο του Εδουάρδου να ήταν στραμμένο προς τα δεξιά.

     

    Ενώ φαίνεται ότι αυτό το μοναδικό πορτρέτο χρησιμοποιήθηκε για ολόκληρη την περίοδο της νομισματοκοπίας του βασιλιά Γεωργίου Ε’, στην πραγματικότητα χρησιμοποιήθηκαν δύο εκδοχές. Το αρχικό σχέδιο χρησιμοποιήθηκε σε νομίσματα που κόπηκαν μεταξύ 1911 και 1928. Ωστόσο, μετά από προβλήματα παραγωγής στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο, αναθεωρημένη πανομοιότυπη, αλλά μικρότερη έκδοση, εμφανίστηκε μεταξύ 1929 και 1932.

    Γύρω από την εικόνα του Βασιλιά Καρόλου Ε’ είναι η διατύπωση: GEORGIVS V DGBRITT:OMN:REX FDIND:IMP και η μπορντούρα είναι αλεσμένη για να ελαχιστοποιήσει τους κλέφτες που προσπαθούν να ξυρίσουν μικροσκοπικά θραύσματα χρυσού.

    Η πίσω όψη του νομίσματος απεικονίζει τον γνωστό μύθο του Αγίου Γεωργίου που σκοτώνει έναν δράκο από τον Ιταλό χαράκτη Benedetto Pistrucci. Η διάσημη ερμηνεία του απεικονίζει τον άγιο να κρατά ένα σπαθί, να κάθεται καβάλα στο άλογό του, που ποδοπατάει τον πληγωμένο δράκο. Αυτό το σχέδιο αντικατέστησε την αρχική έκδοση που παρουσιάστηκε μεταξύ 1817 και 1819 στην οποία ο St.George κρατούσε αντ’ αυτού ένα σπασμένο δόρυ, με άλλα θραύσματα στον δράκο και στο έδαφος δίπλα του. Έκτοτε, η έκδοση με το σπαθί χρησιμοποιείται στο πίσω μέρος του Gold Sovereign.

    Σε αντίθεση με κάποιες άλλες περιόδους Sovereign, εκείνες με τον George V δεν παρουσίασαν ποτέ εναλλακτικό σχέδιο αντίστροφης «ασπίδας». Πιο πρόσφατα, η εναλλακτική όπισθεν της ασπίδας των όπλων επιλέχθηκε για Κυρίαρχους που κόπηκαν κατά τη διάρκεια αναμνηστικών ετών, όπως τα ιωβηλαία. Αξιοσημείωτα παραδείγματα κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Ελισάβετ Β’ παρουσιάζονται στους Gold Sovereigns του 2002, 2012 και 2022.

    Ο απόλυτος οδηγός για φορολογικά αποδοτικές επενδύσεις σε χρυσό και ασήμι

    Λάβετε δωρεάν εμπιστευτικές συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι θα επιτύχετε τις καλύτερες αποδόσεις επένδυσης

    Ο χρυσός κυρίαρχος του 1917 George V θεωρείται απίστευτα σπάνιος και είναι ιδιαίτερα περιζήτητος από πολλούς συλλέκτες νομισμάτων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλά από αυτά διαλύθηκαν μετά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο για να βοηθήσουν στην αποπληρωμή των πολεμικών χρεών της Βρετανίας προς την Αμερική. Θυμηθείτε, η αξία ενός νομίσματος δεν εξαρτάται μόνο από την περιεκτικότητα σε μέταλλο ή την ονομαστική του αξία, αλλά και από την ιστορική του σημασία, τη σπανιότητα και την κατάστασή του. Ο κυρίαρχος George V του 1917 είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα νομίσματος του οποίου η αξία υπερβαίνει κατά πολύ το βάρος του σε χρυσό.

    Αναγνώριση του 1917 George V Sovereign

    Ο κυρίαρχος George V του 1917 διαθέτει το κλασικό σχέδιο του Αγίου Γεωργίου που σκοτώνει τον δράκο στην πίσω πλευρά, που δημιουργήθηκε από τον Ιταλό χαράκτη Benedetto Pistrucci. Στην εμπρόσθια όψη απεικονίζεται το πορτρέτο του βασιλιά Γεωργίου Ε’. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι γνήσιοι ηγέτες του 1917 δεν φέρουν σήμα νομισματοκοπείου, καθώς κόπηκαν στο Λονδίνο. Οποιοσδήποτε κυρίαρχος του 1917 με σήμα νομισματοκοπείου δεν είναι γνήσιο θέμα του Λονδίνου.

    Σημασία των Κυρίαρχων του Βασιλιά Γεωργίου Ε’

    Το King George V Sovereigns είναι κάτι περισσότερο από χρυσά νομίσματα. είναι ένα κομμάτι της ιστορίας. Κοπή κατά τη διάρκεια σημαντικών παγκόσμιων γεγονότων, συμπεριλαμβανομένου του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και της έναρξης της Μεγάλης Ύφεσης, αυτά τα νομίσματα προσφέρουν μια ματιά στο παρελθόν.

    Οι κυρίαρχοι φέρουν το πορτρέτο του βασιλιά Γεωργίου Ε’, ο οποίος βασίλεψε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, καθιστώντας τους μια απτή σύνδεση με αυτήν την κομβική εποχή στην ιστορία.

    Επιπλέον, οι κυρίαρχοι αποτελούν απόδειξη της παγκόσμιας εμβέλειας της Βρετανικής Αυτοκρατορίας στις αρχές του 20ου αιώνα. Κόπηκαν σε διάφορα υποκαταστήματα του Βασιλικού Νομισματοκοπείου σε όλο τον κόσμο, από το Λονδίνο στη Βομβάη και την Πρετόρια.

    Αυτή η παγκόσμια κοπή προσθέτει ένα επιπλέον στρώμα ίντριγκας και ποικιλίας σε αυτά τα νομίσματα, καθιστώντας τα ένα συναρπαστικό αντικείμενο μελέτης για ιστορικούς και νομισματολόγους.

    King George V Sovereigns for Collectors

    Για τους συλλέκτες νομισμάτων, ο King George V Sovereigns έχει ιδιαίτερη έκκληση. Η ποικιλία στους αριθμούς κοπής και τα σημάδια νομισματοκοπείου καθιστούν αυτά τα νομίσματα εξαιρετικά συλλεκτικά. Οι συλλέκτες συχνά επιδιώκουν να αποκτήσουν κυρίαρχους από κάθε νομισματοκοπείο και από διαφορετικά χρόνια για να ολοκληρώσουν τις συλλογές τους.

    Η πρόκληση της εύρεσης συγκεκριμένων νομισμάτων, ειδικά εκείνων με χαμηλότερους αριθμούς κοπής ή από λιγότερο κοινά νομισματοκοπεία, προσθέτει στη συγκίνηση της συλλογής.

    Επιπλέον, η ιστορική σημασία και ο όμορφος σχεδιασμός αυτών των νομισμάτων τα καθιστούν μια πολύτιμη προσθήκη σε κάθε συλλογή.

    Το πορτρέτο του βασιλιά Γεωργίου Ε’ με τα στολίδια του, η εμβληματική εικόνα του Αγίου Γεωργίου που σκοτώνει τον δράκο και τα διάφορα σημάδια του νομισματοκοπείου συμβάλλουν στην αισθητική έλξη αυτών των νομισμάτων.

    Είτε είστε έμπειρος νομισματικός είτε αρχάριος στη συλλογή νομισμάτων, το King George V Sovereigns προσφέρει μια ανταποδοτική και συναρπαστική εμπειρία συλλογής.

    Συμβουλές για την αγορά νομισμάτων George V

     

    • Κατανοήστε τα Διαφορετικά Νομισματοκοπεία : Οι Κυρίαρχοι του King George V κόπηκαν σε διάφορες τοποθεσίες, όπως το Λονδίνο, το Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη, το Περθ, την Οτάβα, τη Βομβάη και την Πρετόρια. Κάθε νομισματοκοπείο έχει το μοναδικό σήμα του και μερικά είναι πιο σπάνια από άλλα. Η κατανόηση αυτών των διαφορών μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε πιο ενημερωμένες αποφάσεις αγοράς.
    • Αναζητήστε βασικές ημερομηνίες : Ορισμένα χρόνια είναι πιο πολύτιμα από άλλα λόγω της σπανιότητάς τους. Για παράδειγμα, το νομισματοκοπείο του 1917 του Λονδίνου είναι από τα πιο σπάνια και πιο πολύτιμα. Λάβετε υπόψη αυτές τις βασικές ημερομηνίες κατά την αγορά.
    • Μάθετε για τη βαθμολόγηση : Η κατάσταση ενός νομίσματος επηρεάζει πολύ την αξία του. Τα νομίσματα βαθμολογούνται από 1 (κακή) έως 70 (τέλεια). Τα κέρματα υψηλότερης ποιότητας είναι πιο πολύτιμα, αλλά μπορεί επίσης να είναι πιο ακριβά. Είναι σημαντικό να εξισορροπήσετε την ποιότητα ενός νομίσματος με το κόστος του.
    • Επαλήθευση αυθεντικότητας : Αγοράζετε πάντα από εμπόρους που μπορούν να εγγυηθούν τη γνησιότητα του νομίσματος. Τα πλαστά νομίσματα είναι ένα κοινό ζήτημα στον νομισματικό κόσμο, επομένως είναι πολύ σημαντικό να διασφαλίσετε ότι λαμβάνετε την πραγματική συμφωνία.

    Θυμηθείτε, το κλειδί για την επιτυχημένη συλλογή νομισμάτων είναι η υπομονή, η εκπαίδευση και η οικοδόμηση σχέσεων με αξιόπιστους αντιπροσώπους.

    Γιατί οι Κυρίαρχοι του Βασιλιά Γεώργιου V κάνουν μια καλή επένδυση;

    Οι χρυσοί κυρίαρχοι θεωρούνται επενδυτικοί  Αυτό σημαίνει ότι οι συλλέκτες τα αγοράζουν τόσο για το περιεχόμενο σε χρυσό όσο και για τη νομισματική τους (σπανιότητα/ιστορική αξία).

    Λόγω της αιώνιας δημοτικότητας του νομίσματος με συλλέκτες από όλο τον κόσμο, τα χρυσά κρατίδια είναι σχετικά ρευστά, πράγμα που σημαίνει ότι ανταλλάσσονται εύκολα με μετρητά.

    Για Νέους Επενδυτές:

     

    1. Ιστορική αξία : Οι κυρίαρχοι του Βασιλιά Γεωργίου Ε’ δεν είναι απλώς νομίσματα αλλά κομμάτια ιστορίας. Κοπή κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής περιόδου στην παγκόσμια ιστορία, προσφέρουν μια απτή σύνδεση με το παρελθόν. Αυτή η ιστορική αξία μπορεί να τα κάνει πιο ελκυστικά και πολύτιμα από τα σύγχρονα νομίσματα χρυσού.
    2. Προσβασιμότητα : Σε αντίθεση με τα σπάνια νομίσματα, πολλά King George V Sovereigns είναι σχετικά προσβάσιμα σε νέους επενδυτές. Ενώ οι σπάνιοι χουρμάδες και οι μέντες μπορούν να έχουν υψηλές τιμές, πολλά είναι προσιτά. Αυτό τους καθιστά ένα καλό σημείο εισόδου στην επένδυση χρυσού νομίσματος.
    3. Αναγνωρισιμότητα : Οι Κυρίαρχοι του Βασιλιά Γεωργίου Ε’ είναι γνωστοί και ευρέως αναγνωρισμένοι. Αυτό μπορεί να κάνει την αγορά και την πώλησή τους πιο εύκολη για τους νέους επενδυτές, καθώς είναι πιθανό να γίνουν αποδεκτοί από τους αντιπροσώπους και τους συλλέκτες σε όλο τον κόσμο.
    4. Περιεχόμενο χρυσού : Κάθε Βασιλιάς Γεώργιος V Sovereign περιέχει 0,2354 ουγγιές χρυσού. Αυτή η εγγενής αξία χρυσού παρέχει μια βασική αξία για το κέρμα, καθιστώντας το μια επένδυση σχετικά χαμηλού κινδύνου

    Για έμπειρους επενδυτές:

     

    1. Ποικιλία : Με τον βασιλιά George V Sovereigns να κόβονται σε διάφορα νομισματοκοπεία σε όλο τον κόσμο. υπάρχει μεγάλη ποικιλία νομισμάτων για συλλογή. Αυτή η ποικιλία μπορεί να κάνει τη δημιουργία μιας συλλογής πιο ενδιαφέρουσα και προκλητική.
    2. Σπάνια : Ορισμένα χρόνια και νομισματοκοπεία είναι σπάνια, ειδικά το νομισματοκοπείο του 1917 του Λονδίνου. Αυτά τα σπάνια νομίσματα μπορούν να έχουν υψηλές τιμές και να προσφέρουν σημαντικές δυνατότητες ανατίμησης.
    3. Κατάσταση και βαθμολόγηση : Για έμπειρους επενδυτές, η κατάσταση του νομίσματος γίνεται πιο σημαντική. Τα ανώτερης ποιότητας King George V Sovereigns μπορούν να αξίζουν πολύ περισσότερο από αυτά που βρίσκονται σε κατάσταση μέσης κυκλοφορίας. Αυτό προσφέρει την ευκαιρία για πιο διαφοροποιημένες επενδυτικές στρατηγικές με βάση τη βαθμολόγηση και την κατάσταση.
    4. Ιστορικές επιδόσεις στην αγορά : Ο King George V Sovereigns έχει ιστορικό σταθερής εκτίμησης με την πάροδο του χρόνου. Ενώ οι προηγούμενες επιδόσεις δεν εγγυώνται μελλοντικά αποτελέσματα, αυτή η ιστορική τάση μπορεί να προσφέρει κάποια εμπιστοσύνη στους έμπειρους επενδυτές.
    5. Διαφοροποίηση χαρτοφυλακίου : Η προσθήκη King George V Sovereigns μπορεί να προσφέρει περαιτέρω διαφοροποίηση σε επενδυτές με διαφορετικό χαρτοφυλάκιο. Προσφέρουν ένα διαφορετικό σύνολο παραγόντων κινδύνου και ανταμοιβής από άλλες επενδύσεις, όπως μετοχές ή ομόλογα.

Περισσότερα άρθρα

1922 Sydney gold sovereign

Αυστραλία, 1922 Κυρίαρχος του Σίδνεϊ – Στα μέσα της δεκαετίας του 1920, το χρυσό νόμισμα δεν χρησιμοποιούταν πλέον στο καθημερινό εμπόριο, αλλά ενώ

Τα 9 πιο δημοφιλή χρυσά νομίσματα

Τα 9 πιο δημοφιλή χρυσά νομίσματα που κατασκευάστηκαν ποτέ Οι πολιτισμοί έκοβαν χρυσά νομίσματα από τον 5ο αιώνα π.Χ. και αυτοί (μαζί

1921 Χρυσή λίρα Μελβούρνη

Ο Χρυσός Κυρίαρχος του 1921. Νομισματοκοπείο της Μελβούρνης. Περικοπή: 240.121 (μπορεί να περιλαμβάνει κέρματα που εκδίδονται ως μέρος ενός σετ). Κοπή στο The Melbourne

Scroll to Top