Κατηγορίες
Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι τιμές του χρυσού ξεπερνούν τα 2500 $. Είναι $3000 η επόμενη στάση;

Οι αναζητήσεις της Google για τη φράση «How To Trade Gold» επιστρέφουν τώρα στο υψηλότερο επίπεδο που έχει παρατηρηθεί εδώ και πάνω από μια δεκαετία!

στα νέα ύψη: Το 2024 ανακηρύχθηκε «η χρονιά των μετάλλων»

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι το τρέχον μακροοικονομικό υπόβαθρο πυροδοτεί μια «τέλεια καταιγίδα»– τοποθετώντας σταθερά το πολύτιμο μέταλλο ως μία από τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων με τις καλύτερες επιδόσεις του 2024.

Η μετεωρική άνοδος του χρυσού σε αστραφτερά νέα ύψη συνέχισε να εξελίσσεται συνεχώς φέτος, ενισχύοντας σημαντικά την εμβληματική του θέση ως η «must-have» κατηγορία περιουσιακών στοιχείων σε κάθε χαρτοφυλάκιο.

Διαφήμιση

Οι ειδικοί ανταλλάσσουν τις αγορές με το AvaTrade

Οι συναλλαγές CFD και FX Options ενέχουν κίνδυνο και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απώλεια του κεφαλαίου σας.

Καθώς οι τιμές του χρυσού συνεχίζουν την ασταμάτητη πορεία τους υψηλότερα, κλιμακώνοντας νέα υψηλά ρεκόρ όλων των εποχών για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο – οι αναλυτές της GSC Commodity Intelligence ονόμασαν επίσημα το 2024 «The Year of The Metals».

Την Παρασκευή, οι τιμές του χρυσού εκτοξεύθηκαν στα ύψη σε νέο ιστορικό υψηλό όλων των εποχών των 2.500 δολαρίων η ουγγιά, ξεπερνώντας το προηγούμενο ιστορικό υψηλό όλων των εποχών των πολύτιμων μετάλλων των 2.483 δολαρίων η ουγγιά που σημειώθηκε μόλις τον περασμένο μήνα.

Ο χρυσός βρίσκεται σε μια ασταμάτητη πορεία από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, ανεβαίνοντας από το επίπεδο σχεδόν των 1.800 δολαρίων για να σημειώσει συνεχόμενα υψηλά ρεκόρ όλων των εποχών – όχι μία, ούτε δύο φορές, αλλά σε πολλές περιπτώσεις φέτος.

Το πολύτιμο μέταλλο έχει αυξηθεί πάνω από 26% από τα μέσα Φεβρουαρίου. Αλλά εδώ είναι που τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα – οι τιμές του χρυσού έχουν πλέον σημειώσει τεράστια άνοδο άνω του 38% από τον Οκτώβριο.

Επόμενη στάση του χρυσού: 5.000 $ η ουγγιά;

Σύμφωνα με την GSC Commodity Intelligence – «Το ρεκόρ της Gold δεν ήταν τίποτα λιγότερο από εντυπωσιακό. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία δεν έχουμε δει το πολύτιμο μέταλ να σημειώνει πολλά ρεκόρ όλων των εποχών σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Και αυτό θα μπορούσε να είναι μόνο η αρχή!

Αυτήν τη στιγμή, το πολύτιμο μέταλλο κινείται από πολλούς ανοδικούς ουρανούς ανέμους, συμπεριλαμβανομένης της πολυαναμενόμενης «στροφής» της Fed  το 2024. Σε ένα σημείωμα προς τους πελάτες, αναλυτές της GSC Commodity Intelligence διπλασιάζουν την άποψή τους ότι «Η Fed θα μειώσει τα επιτόκια συνολικά κατά 100 μονάδες βάσης μέχρι το τέλος αυτού του έτους».

Στη συνέχεια, υπάρχει η αγορά χρυσού από την κεντρική τράπεζα, η οποία δεν υπάρχουν σημάδια επιβράδυνσης σύντομα. Σύμφωνα με τα ιδιόκτητα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από την GSC Commodity Intelligence – το 74% των παγκόσμιων κεντρικών τραπεζών σχεδιάζει να αυξήσει σημαντικά τις αγορές χρυσού τους το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Και τελευταίο αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό – η ιστορικά ισχυρή συσχέτιση μεταξύ του αμερικανικού δημόσιου χρέους και των τιμών του χρυσού.

Συμπερασματικά στοιχεία δείχνουν ότι κατά την περίοδο που το εθνικό χρέος των ΗΠΑ εκτινάχθηκε από 5 τρισεκατομμύρια σε 35 τρισεκατομμύρια δολάρια – Οι τιμές του χρυσού έχουν αυξηθεί κατά 8 φορές από το 2000.

Αλλά εδώ είναι που τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πραγματικά ενδιαφέροντα. Εάν η ιστορία επαναληφθεί, οι τιμές του χρυσού θα μπορούσαν να φτάσουν τα 5.000 δολάρια την ουγγιά όταν το εθνικό χρέος των ΗΠΑ φτάσει τα 70 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Όλα αυτά μας λένε ένα πράγμα. Οι τιμές του χρυσού κινούνται μόνο προς μία κατεύθυνση από εδώ.

Και αυτό είναι υψηλότερο, πολύ υψηλότερο!

Αυτά είναι συναρπαστικά νέα για τους ταύρους, αλλά επώδυνα για όποιον κάθεται στο περιθώριο, ο οποίος πρέπει τώρα να αποφασίσει πόσο FOMO μπορούν να αντέξουν.

Βασικά σημεία:

  • Οι τιμές του χρυσού έφτασαν σε υψηλά ρεκόρ, ξεπερνώντας τα 2.500 δολάρια καθώς το δολάριο αποδυναμώνεται και οι γεωπολιτικές εντάσεις κλιμακώνονται.
  • Οι επενδυτές αναμένουν μειώσεις των επιτοκίων της Fed. Η ομιλία του Powell Jackson Hole θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την έναρξη ενός κύκλου χαλάρωσης.
  • Η Bank of America προτείνει η Fed να στραφεί στη διατήρηση ισχυρών αγορών εργασίας μετά τον έλεγχο του πληθωρισμού.
  • Τα στοιχεία του Ιουλίου για τον πληθωρισμό υποστηρίζουν μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης. Η αγορά εξετάζει περαιτέρω στοιχεία στο Jackson Hole.
  • Το ασφαλές καταφύγιο του χρυσού αυξάνεται με τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και τις πιθανές αλλαγές στην πολιτική της Fed.

Οι τιμές του χρυσού έφθασαν σε υψηλά ρεκόρ καθώς το δολάριο αποδυναμώνεται και οι γεωπολιτικές εντάσεις αυξάνονται

Οι τιμές του χρυσού εκτινάχθηκαν σε υψηλό όλων των εποχών την Παρασκευή, ξεπερνώντας το όριο των 2.500 δολαρίων καθώς το δολάριο ΗΠΑ αποδυναμώθηκε και οι γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή κλιμακώθηκαν. Αυτό το ράλι αντανακλά την αυξανόμενη ζήτηση για ασφαλή περιουσιακά στοιχεία, λόγω των προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων των ΗΠΑ από την Federal Reserve τον Σεπτέμβριο.

Την περασμένη εβδομάδα, διαμορφώθηκε στα 2508,14 $, σημειώνοντας άνοδο 76,88 $ ή +3,16%.

Site

  • xrisi-lira.gr 
  • Εδρα: 1.
  • Κολοκοτρώνη 9 -2ος Οροφος. Αθήνα ( Σύνταγμα )τκ.10561
  • Τηλ.: 211 400 30 26
  • Εδρα : 2. ελ. βενιζέλου 53 πειραιάς τκ 18532
  • τηλ.21 11825001    Κιν.    697 2027740

Περισσότερα άρθρα

1922 Sydney gold sovereign

Αυστραλία, 1922 Κυρίαρχος του Σίδνεϊ – Στα μέσα της δεκαετίας του 1920, το χρυσό νόμισμα δεν χρησιμοποιούταν πλέον στο καθημερινό εμπόριο, αλλά ενώ

Τα 9 πιο δημοφιλή χρυσά νομίσματα

Τα 9 πιο δημοφιλή χρυσά νομίσματα που κατασκευάστηκαν ποτέ Οι πολιτισμοί έκοβαν χρυσά νομίσματα από τον 5ο αιώνα π.Χ. και αυτοί (μαζί

1921 Χρυσή λίρα Μελβούρνη

Ο Χρυσός Κυρίαρχος του 1921. Νομισματοκοπείο της Μελβούρνης. Περικοπή: 240.121 (μπορεί να περιλαμβάνει κέρματα που εκδίδονται ως μέρος ενός σετ). Κοπή στο The Melbourne

Scroll to Top