Κατηγορίες
Facebook
Twitter
LinkedIn

Όταν πρόκειται για επένδυση σε χρυσά νομίσματα, συχνά εμφανίζονται δύο ονόματα: το British Gold Britannias και το Gold Sovereigns. Και οι δύο έχουν πλούσια ιστορία, υψηλή περιεκτικότητα σε χρυσό και έντονη απήχηση τόσο στους επενδυτές όσο και στους συλλέκτες.

Ποιο όμως να επιλέξετε; Ας βουτήξουμε βαθιά στις διαφορές τους και ας δούμε πώς έρχονται αντιμέτωποι.

History of Gold Britannias

Το Gold Britannia εισήχθη για πρώτη φορά από το Βασιλικό Νομισματοκοπείο το 1987. Αυτό το νόμισμα δημιουργήθηκε ως απάντηση στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για νομίσματα χρυσού. Το ίδιο το σχέδιο Britannia χρονολογείται από τους ρωμαϊκούς χρόνους, συμβολίζοντας τη ναυτική ανδρεία και τη δύναμη της Βρετανίας.

Με τα χρόνια, το σχέδιο έχει εξελιχθεί, με διάφορους καλλιτέχνες να προσθέτουν τις μοναδικές τους πινελιές, αλλά έχει σταθερά χαρακτηρίσει την εμβληματική φιγούρα της Britannia.

  

History of Gold Sovereigns

Οι Gold Sovereigns, από την άλλη πλευρά, έχουν πολύ μεγαλύτερη ιστορία. Ο πρώτος Κυρίαρχος χτυπήθηκε το 1489 υπό τη βασιλεία του Ερρίκου Ζ’. Το νόμισμα επανακυκλοφόρησε το 1817 και έκτοτε βρίσκεται σε συνεχή παραγωγή (με κάποιες διακοπές).

Το Sovereign είναι συνώνυμο της βρετανικής ιστορίας και κύρους, με συχνά τον βασιλέα μονάρχη στην εμπρόσθια όψη και τον Άγιο Γεώργιο να σκοτώνει τον δράκο στην πίσω όψη

  

Σχέδιο και Εμφάνιση

Χαρακτηριστικά σχεδίασης Gold Britannias

Οι Gold Britannias είναι γνωστές για τον εκπληκτικό σχεδιασμό τους. Στην εμπρόσθια όψη τυπικά απεικονίζεται ο βασιλεύων μονάρχης, ενώ η πίσω όψη δείχνει τη Βρετανία να κρατά μια τρίαινα και μια ασπίδα, που συμβολίζουν τη δύναμη και την προστασία. Με τα χρόνια, το σχέδιο έχει δει πολλές παραλλαγές, διατηρώντας το φρέσκο ​​και ελκυστικό για τους συλλέκτες

Χαρακτηριστικά σχεδίασης Gold Sovereigns

Τα Gold Sovereigns έχουν κλασικό και διαχρονικό σχέδιο. Στην εμπρόσθια όψη απεικονίζεται ο σημερινός μονάρχης, ενώ η πίσω όψη παραδοσιακά δείχνει την εμβληματική εικόνα του Αγίου Γεωργίου και του δράκου, σχεδιασμένη από τον Benedetto Pistrucci. Αυτό το σχέδιο παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο, δίνοντας στον Sovereign μια αίσθηση συνέχειας και παράδοσης.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα εδώ: Είναι τα Britannia Gold Coins καλή επένδυση;

Περιεχόμενο και Καθαρότητα Χρυσού

Αρχικά, τα Gold Britannia Coins κόπηκαν σε χρυσό 22 καρατίων (91,67% καθαρό) μέχρι το 2013 , όταν το Βασιλικό Νομισματοκοπείο αύξησε την καθαρότητα σε χρυσό 24 καρατίων (99,99% καθαρό).

Αυτή η αλλαγή σε χρυσό 24 καρατίων ενίσχυσε σημαντικά την απήχησή τους στους επενδυτές που αναζητούν χρυσό υψηλότερης καθαρότητας

Τα Gold Sovereigns παράγονταν πάντα σε χρυσό 22 καρατίων (91,67% καθαρό). Αυτή η συνέπεια στην καθαρότητα συνέβαλε στη διατήρηση της θέσης τους ως αξιόπιστης και αναγνωρισμένης επενδυτικής επιλογής παγκοσμίως.

Μέγεθος και Βάρος

Κλασματικά νομίσματα

Σύγκριση Διαστάσεων και Βάρους

Τα Gold Britannia είναι διαθέσιμα σε διάφορα μεγέθη, συμπεριλαμβανομένων των 1 oz, 1/2 oz, 1/4 oz και 1/10 oz, καθιστώντας τα ευέλικτα για διαφορετικά επίπεδα επένδυσης.

Το standard Gold Britannia ζυγίζει 31,21 γραμμάρια και έχει διάμετρο 32,69 mm

Τα Gold Sovereign, ωστόσο, είναι συνήθως μικρότερα, με τυπικό βάρος 7,98 γραμμάρια και διάμετρο 22,05 mm. Διατίθενται επίσης σε μεγέθη μισού και τετάρτου, αλλά το τυπικό πλήρες Sovereign είναι το πιο κοινό.

Αγοραία αξία και ρευστότητα

Τρέχουσες τάσεις της αγοράς για το Gold Britannias

Τα Gold Britannias αναγνωρίζονται ευρέως και διαπραγματεύονται παγκοσμίως. Η αγοραία αξία τους ακολουθεί πιστά την τιμή spot του χρυσού, με ένα ελαφρύ premium λόγω της καθαρότητας και του σχεδιασμού τους. Είναι πολύ υγρά, που σημαίνει ότι μπορούν εύκολα να αγοραστούν και να πωληθούν.

 

Τρέχουσες τάσεις της αγοράς για Χρυσούς Κυρίαρχους

Οι Χρυσοί Sovereigns απολαμβάνουν επίσης ισχυρή αναγνώριση και ρευστότητα στην αγορά. Η αξία τους είναι ομοίως συνδεδεμένη με την άμεση τιμή του χρυσού, αν και μπορεί να έχουν ελαφρώς υψηλότερο ασφάλιστρο λόγω της ιστορικής τους σημασίας και του συλλεκτικού ενδιαφέροντος.

Επενδυτικό Δυναμικό

 

Οι Gold Britannias προσφέρουν εξαιρετικές μακροπρόθεσμες επενδυτικές δυνατότητες. Η υψηλή καθαρότητα και τα μεταβαλλόμενα σχέδιά τους μπορούν να τα κάνουν πιο ελκυστικά σε ένα ευρύτερο κοινό, αυξάνοντας ενδεχομένως την αξία τους με την πάροδο του χρόνου.

Τα Gold Sovereigns αποτελούν επίσης μια σταθερή μακροπρόθεσμη επένδυση. Η ιστορική τους σημασία και ο συνεπής σχεδιασμός τους προσελκύουν τόσο τους επενδυτές όσο και τους συλλέκτες, εξασφαλίζοντας σταθερή ζήτηση και πιθανή εκτίμηση.

Συλλεκτικότητα

Οι συλλέκτες εκτιμούν τα Gold Britannias για τα μεταβαλλόμενα σχέδιά τους και την υψηλή περιεκτικότητα σε χρυσό.

Οι περιορισμένες εκδόσεις και τα ειδικά σχέδια μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τη συλλεκτική τους αξία

Τα Gold Sovereigns έχουν μια ισχυρή συλλεκτική βάση λόγω της πλούσιας ιστορίας και του σταθερού σχεδιασμού τους. Οι σπάνιοι και ιστορικοί Sovereigns μπορούν να αποκομίσουν υψηλά ασφάλιστρα, γεγονός που τους καθιστά ιδιαίτερα επιθυμητούς στους νομισματολόγους.

Φορολογικές Επιπτώσεις

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα φυσικά χρυσά νομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του Gold Britannias, θεωρούνται νόμιμο χρήμα και εξαιρούνται από τον φόρο κεφαλαιουχικών κερδών (CGT), καθιστώντας τα μια φορολογικά αποδοτική επενδυτική επιλογή.

Οι Gold Sovereigns επωφελούνται επίσης από την απαλλαγή CGT στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενισχύοντας την απήχησή τους ως μια φορολογικά αποδοτική επένδυση.

Ευκολία αποθήκευσης και μεταφοράς

 

Τα Gold Britannias, ειδικά σε μεγαλύτερα μεγέθη, ενδέχεται να απαιτούν περισσότερο χώρο αποθήκευσης. Ωστόσο, η υψηλή τους τιμή ανά μονάδα βάρους μπορεί να κάνει την αποθήκευση σχετικά απλή.

Τα Gold Sovereigns, όντας μικρότερα, είναι ευκολότερα στην αποθήκευση και τη μεταφορά. Αυτό τα καθιστά βολικά για επενδυτές που αναζητούν μια συμπαγή μορφή πλούτου.

Πολιτιστική και Ιστορική Σημασία

Τα χρυσά Britannia συμβολίζουν τη βρετανική κληρονομιά και τη ναυτική δύναμη. Ο σχεδιασμός τους αντανακλά τη δύναμη και την ανθεκτικότητα του έθνους, καθιστώντας τα ένα σημαντικό πολιτιστικό τεχνούργημα.

Οι Χρυσοί Κυρίαρχοι είναι βουτηγμένοι στην ιστορία, αντιπροσωπεύοντας τη βρετανική βασιλεία και το κύρος. Η μακρόχρονη παρουσία τους στον κόσμο των νομισμάτων υπογραμμίζει την ιστορική και πολιτιστική τους σημασία.

συμπέρασμα

Τόσο οι British Gold Britannias όσο και οι Gold Sovereigns έχουν τα μοναδικά τους πλεονεκτήματα. Τα Sovereign είναι ιδανικά για συλλέκτες και όσους κάνουν μικρότερες επενδύσεις, δεδομένης της ιστορικής σημασίας και της οικονομικής τους προσιτότητας.

Οι Britannias, με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε χρυσό και τα μοντέρνα τους σχέδια, απευθύνονται σε μεγαλύτερους επενδυτές και σε όσους αναζητούν χρυσό χρυσό. Η επιλογή μεταξύ των δύο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους ατομικούς επενδυτικούς στόχους και τις προσωπικές προτιμήσεις. Και τα δύο αυτά νομίσματα συμβάλλουν σε ένα διαφοροποιημένο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο.

  • Site
  • xrisi-lira.gr 
  • Εδρα: 1.
  • Κολοκοτρώνη 9 -2ος Οροφος. Αθήνα ( Σύνταγμα )τκ.10561
  • Τηλ.: 211 400 30 26
  • Εδρα : 2. ελ. βενιζέλου 53 πειραιάς τκ 18532
  • τηλ.21 11825001    Κιν.    697 2027740

 

Περισσότερα άρθρα

1921 Χρυσή λίρα Μελβούρνη

Ο Χρυσός Κυρίαρχος του 1921. Νομισματοκοπείο της Μελβούρνης. Περικοπή: 240.121 (μπορεί να περιλαμβάνει κέρματα που εκδίδονται ως μέρος ενός σετ). Κοπή στο The Melbourne

Χρυσή λίρα 1917 λονδίνου

Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος 1917 Κυρίαρχος Το  1917 , η Βρετανία βρέθηκε βαθιά  ριζωμένη στη φρίκη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου , αντιμετωπίζοντας τόσο στρατιωτικές όσο και

Scroll to Top