Κατηγορίες
Facebook
Twitter
LinkedIn

Είναι οι χρυσές λίρες μια καλή επένδυση;

Τα χρυσά κρατικά νομίσματα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή επενδυτικά νομίσματα διαθέσιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Sovereign νόμισμα όπως το ξέρουμε σήμερα κόπηκε για πρώτη φορά το 1817 ως βρετανικό νόμισμα μιας λίρας για κυκλοφορία.

Μετά την οικονομική κρίση που ακολούθησε τους Ναπολεόντειους πολέμους, η βρετανική κυβέρνηση έπρεπε να αναδιαρθρώσει το σύστημα νομισμάτων γύρω από ένα «χρυσό πρότυπο» – αυτό καθόριζε με πόσο χρυσό ανταλλάσσεται ένα νόμισμα.

Κατασκευασμένο από χρυσό 22 καρατίων και βάρος 7,98 γραμμάρια, μας ρωτούν συχνά, «είναι οι  χρυσές λίρες μια καλή επένδυση;» Σε αυτόν τον οδηγό, θα ρίξουμε μια ματιά στους λόγους για τους οποίους θα μπορούσατε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε ομόλογα χρυσού.

Γιατί να επενδύσουμε σε χρυσό;

Προτού εξερευνήσουμε τα κρατικά ομόλογα χρυσού ως επένδυση, πρέπει να θυμόμαστε γιατί πρέπει να επενδύσετε καθόλου σε χρυσό.

Εάν μιλήσετε με έναν χρηματοοικονομικό επενδυτή, πιθανότατα δεν θα εκπλαγείτε αν τον ακούσετε να σας συμβουλεύει να αγοράσετε χρυσό ως μέρος της ύπαρξης ενός διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου. Με τον ίδιο τρόπο που κάνουν οι μετοχές, η τιμή του χρυσού αυξάνεται και μειώνεται συνεχώς. Ωστόσο, ο χρυσός διατηρούσε πάντα την αξία του σε όλη την ιστορία – ειδικά κατά τη διάρκεια μιας οικονομικής κρίσης και της αστάθειας άλλων αγορών.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να επενδύσετε χρήματα σε χρυσό, όπως:

  • Αγορά   μπάρων χρυσού
  • Αγορά  χρυσών λιρών χρυσων νομισμάτων
  • Επένδυση σε  εξόρυξη χρυσού
Χρυσό Κυρίαρχο Στοίβα

Γιατί να επενδύσετε σε Χρυσές  λίρες;

Πολλοί νομισματικοί λατρεύουν να συλλέγουν χρυσά νομίσματα και λίρες επειδή θέλουν να αγαπούν την ηλικία, την ομορφιά, το βάρος και το έργο των νομισμάτων κρατώντας τα. Ωστόσο, οι επενδυτές βλέπουν διαφορετικά τα κράτη χρυσού, με τρεις λόγους που τα καθιστούν επιθυμητό περιουσιακό στοιχείο:

1. Ιστορία

Οι βρετανικοί χρυσοί κυρίαρχοι κόπηκαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Ερρίκου Ζ’ το 1489. Το πιο διάσημο σχέδιο χρονολογείται από το 1817 και περιλαμβάνει τον Άγιο Γεώργιο και τον δράκο που ήταν δημιουργία του χαράκτη, Benedetto Pistrucci. Αρχικά κόπηκε στο Λονδίνο, μεταξύ του τέλους του 1800 και των αρχών του 1900, στη συνέχεια κατασκευάστηκαν χιλιάδες χρυσές λίρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας και της Νότιας Αφρικής. Τα νομισματοκοπεία βρίσκονταν στη Βομβάη, τη Μελβούρνη, την Οτάβα, το Περθ, την Πρετόρια και το Σίδνεϊ.

Κατά τη διάρκεια του 2017, ο χρυσός κυρίαρχος συμπλήρωσε την 200ή επέτειό του. Το κυρίαρχο νόμισμα εξακολουθεί να είναι το κορυφαίο νόμισμα του Βρετανικού Βασιλικού Νομισματοκοπείου, με νομισματολόγους και επενδυτές να μοιράζονται τον ενθουσιασμό για την ιστορία και την παράδοσή του.

2. Εύκολο στην αγορά και πώληση

Ενώ τα  χρυσά έχουν ονομαστική αξία μόλις £1, κάθε νόμισμα έχει μεγαλύτερη πραγματική αξία επειδή είναι κατασκευασμένο από 0,235  ουγγιές τροίας χρυσού. Το μικρό μέγεθος των λιρων τα κάνει πολύ δημοφιλή σε σύγκριση με τα νομίσματα της 1 ουγκιάς, συμπεριλαμβανομένων των Britannia και Krugerrand. Είναι πολύ πιο εύκολο να αγοράσεις και να πουλήσεις μικρές ποσότητες χρυσών λιρών, καθιστώντας τα πιο προσιτά στους επενδυτές, ακόμη περισσότερο από τις ράβδους χρυσού.

3. Φορολογικές απαλλαγές

Στους επενδυτές αρέσει να ανταλλάσσουν χρυσό κρατικά ομόλογα, επειδή μπορούν να εξοικονομήσουν φόρο για τις αγορές. Κάθε βρετανικό νόμισμα και νόμισμα της Βρετανίας που παράγεται μετά το 1837 απαλλάσσεται από το φόρο (CGT). Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι θεωρούνται νόμιμο χρήμα σύμφωνα με το βρετανικό δίκαιο. Τα νομίσματα χρυσού χρυσού απαλλάσσονται επίσης από τον ΦΠΑ.

Σπάνιοι Κυρίαρχοι

Υπάρχουν πολλά συλλεκτικά νομίσματα που μπορεί να ξεπεράσουν την αξία τους σε πολύτιμα μέταλλα. Για παράδειγμα, το King George III 1819 Sovereign είναι ένα από τα πιο σπάνια νομίσματα στον κόσμο και πιστεύεται ότι υπάρχουν μόνο δέκα στον κόσμο. Εξαιτίας αυτού, η τιμή που ζητείται για ένα είναι τεράστια, ακόμα κι αν δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Το 2013, ένα ωραίο δείγμα του νομίσματος πουλήθηκε σε δημοπρασία για 186.000 £.

Με λιγότερα από 25 γνωστά να έχουν απομείνει στον κόσμο, το νόμισμα Victoria ‘Ansell’ του 1859 είναι άλλο ένα κυρίαρχο που θέλουν να βρουν συλλέκτες και επενδυτές. Ο Ansell ήταν ένας χημικός που πειραματίστηκε με απορριφθέντες κυρίαρχους και ανέπτυξε ένα ισχυρότερο κράμα για το Royal Mint για χρήση στην παραγωγή. Ένα από αυτά τα νομίσματα πουλήθηκε σε άψογη κατάσταση για 15.000 £ το 2012.

Gold Proof Sovereigns

Δεν κυκλοφόρησαν όλα τα νομίσματα ως νόμιμο χρήμα. Κατασκευάστηκαν αποδεικτικά νομίσματα για να δοκιμαστεί η ποιότητα και ο σχεδιασμός ενός νομίσματος πριν εισέλθει στη μαζική παραγωγή. Καθώς αυτά έγιναν συλλεκτικά με την πάροδο του χρόνου, τα νομισματοκοπεία παρήγαγαν εκπληκτικά νομίσματα Proof περιορισμένης έκδοσης μόνο για συλλέκτες. Αυτά τα νομίσματα συμπιέζονται διπλά για να εξασφαλίσουν καλύτερο από το κανονικό φινίρισμα.

Πρόσφατα, το Βασιλικό Νομισματοκοπείο παρήγαγε εκδόσεις Proof όλων των χρυσών βρετανικών κυβερνήσεών του, οι οποίες πωλούνται με πιστοποιητικά σε προθήκες. Το proof κυρίαρχο του 1989 δημιουργήθηκε για την 500η επέτειο του Άγγλου Κυρίαρχου και κόπηκε μόνο ως νόμισμα απόδειξης. Έχει ένα ασυνήθιστο σχέδιο που αντικατοπτρίζει τον αρχικό αγγλικό κυρίαρχο του 1489.

Μισός Κυρίαρχος & Τέταρτος Κυρίαρχος

Μαζί με τον Βρετανό Κυρίαρχο, το Βασιλικό Νομισματοκοπείο εισήγαγε ένα Μισό Κυρίαρχο το 1817. Αυτό το νόμισμα ονομαστικής αξίας των 10 σελινιών ή μισής λιβρών έχει γίνει εξίσου συλλεκτικό με ένα κυρίαρχο της μιας λίρας.

Το Half Sovereign δίνει στους νέους επενδυτές τη δυνατότητα να επενδύσουν σε νομίσματα και σε χρυσούς χρυσούς λόγω των εύλογων αξιών τους. Το Half Sovereign έγινε τόσο δημοφιλές, που το 2009 το Royal Mint πρόσθεσε ένα Quarter Sovereign στη γκάμα του.

συμπέρασμα

Ο βρετανικός κυρίαρχος χρυσού μπορεί να ανεβοκατεβαίνει σε αξία, αλλά αυτό συμβαίνει και με τις μετοχές και τις μετοχές. Αξίζει να θυμάστε ότι ανεξάρτητα από το πότε επενδύετε σε χρυσά κρατικά νομίσματα, θα έχουν πάντα μια πραγματική και μόνιμη αξία – κάτι που δεν είναι εγγυημένο με μετοχές και κρυπτονομίσματα.

Ενώ οι κυρίαρχοι χρυσοί διατηρούν την χρηματιστηριακή τους αξία ό,τι κι αν συμβαίνει στον κόσμο, ορισμένα κράτη στα οποία επενδύετε θα μπορούσαν να αυξηθούν σε αξία λόγω της σπανιότητας, της αισθητικής και της ιστορικής έλξης. Αν ψάχνετε να επενδύσετε σε χρυσά νομίσματα, οι χρυσές λίρες είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Μπορείτε να αγοράσετε χρυσές λίρες σήμερα, από τη σειρά νομισμάτων  μας , με την αξία να αντικατοπτρίζει την τρέχουσα τιμή. Μπορείτε επίσης να πουλήσετε τις χρυσές λίρες, σε εμάς για ένα πιθανό κέρδος. ελάτε σε επικοινωνία  μαζί μας σήμερα για περισσότερες πληροφορίες.

  • Site
  • xrisi-lira.gr 
  • Εδρα: 1.
  • Κολοκοτρώνη 9 -2ος Οροφος. Αθήνα ( Σύνταγμα )τκ.10561
  • Τηλ.: 211 400 30 26
  • Εδρα : 2. ελ. βενιζέλου 53 πειραιάς τκ 18532
  • τηλ.21 11825001    Κιν.    697 2027740

Περισσότερα άρθρα

1921 Χρυσή λίρα Μελβούρνη

Ο Χρυσός Κυρίαρχος του 1921. Νομισματοκοπείο της Μελβούρνης. Περικοπή: 240.121 (μπορεί να περιλαμβάνει κέρματα που εκδίδονται ως μέρος ενός σετ). Κοπή στο The Melbourne

Χρυσή λίρα 1917 λονδίνου

Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος 1917 Κυρίαρχος Το  1917 , η Βρετανία βρέθηκε βαθιά  ριζωμένη στη φρίκη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου , αντιμετωπίζοντας τόσο στρατιωτικές όσο και

Scroll to Top