Κατηγορίες
Facebook
Twitter
LinkedIn

Χρυσό πεντόλιρο Βασίλισσα Ελισάβετ 2017

 

Χρυσό 2017 5 £ / Κέρμα BU Crown 200th Anniversary Sovereign Design

200th Anniversary of the Modern Sovereign

Αυτό το πενταπλό κυρίαρχο είναι χτυπημένο σε εξαιρετική κατάσταση χωρίς κυκλοφορία και διαθέτει μια ανανεωμένη έκδοση του αρχικού σχεδίου  St George and the Dragon από τον Benedetto Pistrucci. Αυτό το ιδιο  χαρακτικό εμφανίστηκε στην πίσω όψη του ηγεμόνα Γεωργίου Γ’ του 1817.

Πενταπλοί Χρυσοί Κυρίαρχοι

Ένα μπορεί επίσης να αναφέρεται ως πενταπλό  ή νόμισμα 5 λιρών.

Ο χρυσός 22 καρατίων είναι χτυπημένος σε λαμπρό φινίρισμα χωρίς κυκλοφορία και εκδίδεται σε περιορισμένη κοπή 1.000. Η μπροστινή όψη είναι χτυπημένη σε ένα «λαμπερό φινίρισμα που μοιάζει με απόδειξη χωρίς κυκλοφορία».

Αυτό το αναμνηστικό χρυσό στέμμα διατίθεται σε κουτί παρουσίασης

Οψη

Στην εμπρόσθια όψη απεικονίζεται το πέμπτο οριστικό πορτρέτο του βρετανικού νομίσματος της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ από τον Τζόντι Κλαρκ, τα αρχικά του JC είναι κάτω από την περικοπή. Αυτό το σχέδιο για την 200η επέτειο του 2017 είναι η πρώτη φορά από το 1887 που η ημερομηνία εμφανίζεται στην εμπρόσθια όψη του κέρματος.

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ

Μια ανακατασκευασμένη έκδοση της εμβληματικής γκραβούρας του Αγίου Γεωργίου και του Δράκου του 1817 εμφανίζεται στην πίσω όψη του νομίσματος. Το σχέδιο, του Ιταλού χαράκτη, Benedetto Pistrucci, περιλαμβάνει το περίγραμμα , το οποίο δεν έχει εμφανιστεί σε κυρίαρχους από το 1820.

Honi Soit Qui Mal Y Pense

Η επιγραφή  στον οπισθότυπο του Αγίου Γεωργίου και του Δράκου γράφει “Honi soit qui mal y pense”, που στα γαλλικά σημαίνει “Ντροπή να είναι αυτός που το σκέφτεται κακό”. Αυτό είναι το σύνθημα του Order of the Garter, του υψηλότερου τάγματος ιπποτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Περισσότερα άρθρα

Gold coin Indian $2.5

Ο διπλός αετός του Saint-Gaudens (ή χρυσό τεμάχιο $20) αναγνωρίζεται συχνά ως το πιο όμορφο νόμισμα στην αμερικανική ιστορία. Μπορεί να γίνει,

British Gold Britannias και Gold Sovereigns.

Όταν πρόκειται για επένδυση σε χρυσά νομίσματα, συχνά εμφανίζονται δύο ονόματα: το British Gold Britannias και το Gold Sovereigns. Και οι δύο έχουν

ομόλογα χρυσού μια καλή επένδυση

Οι πρώτοι βρετανοί χρυσοί κυρίαρχοι κόπηκαν κατά τη διάρκεια της βασιλείας των Tudor του βασιλιά Henry VII το 1489. Το σημερινό σχέδιο

Scroll to Top