Κατηγορίες
Facebook
Twitter
LinkedIn

Χρυσή λίρα Βικτώρια 1885

Χρονολογία: 1885
Διαθέσιμο: Ζητείται
Τιμή σπάνιας λίρας €: 750 euro

Χρυσή λίρα του 1885

Αυτή η Χρυσή Λίρα Αγγλίας είναι κοπής 1885.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο νόμισμα αφού έχουν εκδοθεί 520.713  . Η απόκτηση του θα εμπλουτίσει την συλλογή με ένα μοναδικής αισθητικής και αξίας  νόμισμα.
Στην μπροστινή όψη της, απεικονίζει την Νέα Κεφαλή της Βασίλισσας Βικτώρια όπως σχεδιάστηκε από τον William Wyon. Στην πίσω όψη του νομίσματος απεικονίζεται ο Άγιος Γεώργιος και ο δράκος.

Υπάρχουν δύο κοπές, η μία με το γράμμα “S” το οποίο συμβολίζει το νομισματοκοπείο του Σίδνεϋ της Αυστραλίας στο οποίο κόπηκε το νόμισμα και η δεύτερη το γράμμα “M” το οποίο συμβολίζει το νομισματοκοπείο της Μελβούρνης.

Υπάρχει και μία τρίτη πολύ σπάνια κοπή στην οποία η απουσία κάποιου συμβόλου για την τοποθεσία κοπής του νομίσματος υποδεικνύει ότι το νόμισμα κόπηκε στο Λονδίνο.

520.713 εχουν εκδοθεί

Περισσότερα άρθρα

1883 Gold Sovereign Victoria Young Head Shield Sydney

1883 Gold Sovereign Victoria Young Head Shield Sydney Κυρίαρχοι εκδόθηκαν για τη Βασίλισσα Βικτώρια σχεδόν κάθε χρόνο από το 1838 έως το

Victoria Young Head 1887 Sydney London sovereigns

Victoria Young Head 1887 Sydney London sovereigns Το Gold Victoria Sovereign του 1887, διαθέτει σχέδιο εμπροσθότυπου του Ιωβηλαίου πορτρέτου της Βασίλισσας Βικτώριας

Scroll to Top