Κατηγορίες
Facebook
Twitter
LinkedIn

Χρυσή λίρα Βικτώρια 1859

 

Χρονολογία: 1859 viktoria ansell
Διαθέσιμο: Ζητείται
Τιμή σπάνιας λίρας €: 2500 €

 

Πρέπει να έχει διπλή κορδέλα στο δέσιμο των μαλλιών της πίσω για να εχει σπανιότητα

εχουν εκδοθεί 167.539 νομίσματα απο αυτή την σπάνια λίρα

1859 Ansell Sovereign

 

Οι μεγάλες σπανιότητες της Βρετανικής Χρυσής  λίρας, εμφανίζονται συχνά κάτω από απίθανες περιστάσεις. Εξαιρετικά σπάνια και ιδιαίτερα περιζήτητη παγκοσμίως,είναι  η 1859 ‘Ansell’ Gold Sovereign  George Ansell. Όταν ο Ansell έβγαλε τον 1859  της προαναφερθείσας «κακής παρτίδας» χρυσού, ζήτησε να του δοθεί η ευκαιρία να πειραματιστεί και ελπίζοντας να το χρησιμοποιήσει για την παραγωγή νομισμάτων. Ίχνη του αντιμονίου, του αρσενικού και του μολύβδου εντοπίστηκαν από την Ansell και όχι μόνο ήταν σε θέση να δημιουργήσουν ένα χρησιμοποιήσιμο κράμα χρυσού – δημιούργησε λίρες που ήταν ισχυρότερες από την τυποποιημένη χρυσή λίρα! Λέγεται ότι ένα από τα νομίσματα του Ansell δεν θα μπορούσε να σπάσει ένας άνθρωπος  με ένα ζευγάρι πένσες! Το Ansell Sovereigns, όχι μόνο φέρει διαφορετική σχεδίαση και είναι γεμάτη από μια συναρπαστική ιστορία, αλλά και αναμφισβήτητη σπανιότητα. Ο βρετανικός εμπειρογνώμονας Michael Marsh έκρινε  τον Ansell Sovereign οτι αυτός ο  τύπος είναι  πολύ περιζήτητος από τους  συλλέκτες .

  • Η καριέρα του Ansell στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο διήρκεσε  μια δεκαετία, με τον λαμπρό χημικό να απορρίπτεται  από τους εργοδότες του. Είναι ενδιαφέρον ότι κατά τα έτη μετά   οι επικρίσεις του είχαν επηρεάσει την κατασκευή του νόμου περί νομισμάτων.
  • Ως αποτέλεσμα του έργου του, το Νομισματοκοπείο έκδοσε  167.539 λίρες από το χρυσό που είχε προηγουμένως μολυνθεί και ο Ansell ανταμείφθηκε με μπόνους   ποσό που αντιστοιχεί σε πάνω από £ 10.000 σήμερα! Όχι μόνο ο Ανσέλ έλαβε αυτό το  μπόνους – έλαβε επίσης μια  θέση στο πάνθεον της νομισματικής ιστορίας. Εύκολα διακρίνεται από την έξτρα γραμμή στην κορδέλα του  πορτρέτου της Βασίλισσας Βικτωρίας – μια λεπτομέρεια που  προστέθηκε για να δει πως τα νομίσματα θα αντέξουν τις ακαμψίες της κυκλοφορίας – τα νομίσματα που χτυπήθηκαν από τον επεξεργασμένο χρυσό έγινε γνωστό ως «Ansell Sovereigns».
  • Ο Γιώργος Φρέντερικ Άνσελ είχε αρχική επιθυμία, να γίνει γιατρός, αλλά η αγάπη του για τη χημεία, τον έκανε, Εργαστεί στη Βασιλική Σχολή Ορυχείων, ο Ansell στη συνέχεια βρέθηκε να διδάσκει στη χημεία στο  Βασιλικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τέχνης στην πλατεία Leicester. Μετά το κλείσιμο του  ιδρύματος, ο Ansell αποδέχτηκε  μια θέση στο Royal Νομισματοκοπείο ως χημικός στο Rolling Room το 1856.
  • Το 1859, το βασιλικό νομισματοκοπείο στο Λονδίνο παρήγαγε περισσότερα από ένα  εκατομμύριο χρυσές λίρες. Κατά τη διάρκεια του 1859, το Νομισματοκοπείο έλαβε μια ιδιαίτερα ύποπτη αυστραλιανή παρτίδα χρυσού.  ο χρυσός αποδείχθηκε πολύ εύθραυστος για να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή νομισμάτων και  απορρίφθηκε.

Περισσότερα άρθρα

Καλπάζει» η χρυσή λίρα

Καλπάζει» η χρυσή λίρα Για μία ακόμα φορά ο χρυσός φαίνεται να δεικνύει τον ρόλο του ως  επενδυτικό καταφύγιο Το ένα μετά

Χρυσό στην κορυφή του βάθρου

Καλύτερες στιγμές Οι γενικές προοπτικές για τα εμπορεύματα έχουν λαμπρύνει από την αρχή του έτους, υποστηριζόμενη από μια παγκόσμια οικονομία που έχει

Η ιστορία του χρυσού νομίσματος

Το Sovereign χρυσό νόμισμα κατέχει μια ιστορική θέση στα βιβλία της ιστορίας των οικονομικών. Σεβαστό για την πλούσια ιστορία, την εντυπωσιακή αγνότητα και

Scroll to Top