Κατηγορίες
Facebook
Twitter
LinkedIn

Χρυσή λίρα Edwars III Florin

Χρονολογία: 1343
Διαθέσιμο: Ζητείται
Τιμή σπάνιας λίρας €: 1.500.000.00 €

Ένα άλλο από τα πιο μοναδικά ακριβά κέρματα στον κόσμο είναι ένα oldie and goldie. Το 1343 Edward III Florin είναι μόνο ένα από τα τρία τέτοια χρυσά νομίσματα που είναι γνωστό ότι υπάρχουν. Δύο τέτοια  ιδιωπαραδείγματα φιλοξενούνται στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου, και τα δύο βρέθηκαν στον ποταμό Tyne το 1857. Το τρίτο νόμισμα βρέθηκε από έναν ανιχνευτή ιδιώτη με ανιχνευτή μετάλλων το 2006.

Η μπροστινή όψη του κέρματος δείχνει τον βασιλιά Εδουάρδο Γ’ στο θρόνο του με δύο κεφάλια λεοπαρδάλεων και στις δυο πλευρές, εκατέρωθεν, ενώ η πίσω όψη δείχνει τον Βασιλικό Σταυρό μέσα σε ένα τετράφυλλο. Λόγω του σχεδιασμού του, το νόμισμα είναι επίσης γνωστό ως Διπλή Λεοπάρδαλη.

Το νόμισμα που βρέθηκε το 2006 πουλήθηκε σε δημοπρασία για 480.000 λίρες, ή  850.000 δολάρια — ρεκόρ εκείνη την εποχή για  βρετανικό νόμισμα. Τώρα υπολογίζεται ότι το νόμισμα αποτιμάται περίπου στα 6,8 εκατομμύρια δολάρια.

Περισσότερα άρθρα

Εκδόσεις χρυσών λιρών

Εκδόσεις ανά έτος χρυσών λιρών King George III Year              Bullion                  Proof 1817      

επένδυση στο ασήμι

Γιατί να επενδύσετε στο ασήμι Το ασήμι είναι ένα αρκετά πολύτιμο υλικό που συγκρατεί καλά τον πλούτο. Όχι μόνο διατηρεί την αξία του

1883 Gold Sovereign Victoria Young Head Shield Sydney

1883 Gold Sovereign Victoria Young Head Shield Sydney Κυρίαρχοι εκδόθηκαν για τη Βασίλισσα Βικτώρια σχεδόν κάθε χρόνο από το 1838 έως το

Scroll to Top