Κατηγορίες
Facebook
Twitter
LinkedIn

Χρυσή λίρα king george v 1916 c 

Χρονολογία:
1916 C
Διαθέσιμο:
Ζητείται
Τιμή σπάνιας λίρας €:
9000 euro

Το νομισματοκοπείο της Οττάβας άνοιξε το 1908 και παρήγαγε χρυσές λίρες  κατόπιν ζήτησης του βασιλικού νομισματοκοπείου του Λονδίνου, Το σύνολο των νομισμάτων  που κόπηκαν εκείνη τη χρόνια είναι 6.111 τεμάχια

Παρά το γεγονός ότι οι εκδόσεις 1908 και 1913 ήταν σημαντικά χαμηλότερες από αυτό το έτος, η συλλεκτική αξία  αυτού του έτους (1916) είναι σημαντικά υψηλότερη για τον  λόγο ότι:

Πιστεύεται ότι υπάρχουν περίπου 50 νομίσματα.

Μια θεωρία είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος  αυτών των  χρυσών νομισμάτων του 1916 χάθηκαν στη θάλασσα κατά τη μεταφορά τους στην Αγγλία.
αυτό θεωρείται ότι είναι το σπανιότερο όλων  των καναδικών χρυσών νομισμάτων που εκδόθηκαν εκείνη την εξαετία.

George V gold Sovereign 1916-C, KM20, MS65 PCGS, προτομή αριστερά / St. Ο Γιώργος σκοτώνει το δράκο, χρονολογείται στην άσκηση παρακάτω. Μεταξύ καναδικών ηγεμόνων, ενώ το δείγμα μόνο 1908-C και το κανονικό τεύχος 1913-C έχουν μικρότερα νομίσματα από το 1916-C, ο 1916-C είναι σίγουρα ο πιο πολύτιμος. Μόνο ένα μικρό κλάσμα των 6.111 τεμαχίων στο δηλωμένο χαρτογράφηση έχει εμφανιστεί ποτέ και η συντριπτική πλειοψηφία πρέπει να θεωρηθεί χαμένη. Τα ακόλουθα εμφανίζονται στον Κατάλογο του Charlton:

“Το ζήτημα του 1916-C είναι σπάνιο, με περίπου πενήντα περίπου κομμάτια να είναι γνωστά. Τα περισσότερα από τα μικρά κομμάτια μπορεί να έχουν λιώσει, αντιπροσωπεύοντας τη σπανιότητα, αν και αυτό δεν είναι καθόλου καθιερωμένο γεγονός. … Μια άλλη ιστορία είπε για το Ο κυρίαρχος του 1916-C είναι ότι η μούχλα χάθηκε στη θάλασσα στο δρόμο της προς την Αγγλία κατά τον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, ως μέρος ενός διεθνούς διακανονισμού. Αυτό δεν είναι αποδεδειγμένο γεγονός, μόνο φήμη. ”

Το απόσπασμα συνεχίζει να σημειώνει ξεκάθαρα, “Εάν επρόκειτο να υπάρξει ανταλλαγή χρυσού μεταξύ Καναδά και Αγγλίας το 1916, ο χρυσός χρειάστηκε μόνο να κατατεθεί στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης για λογαριασμό της Μεγάλης Βρετανίας και να μην υποστεί επικίνδυνο. θαλάσσιο ταξίδι κατά τη διάρκεια πολέμου. ”

Αυτό το κομψό παράδειγμα έχει ένα πλούσιο, αυθεντικό “δέρμα” πάνω του, με άφθονη πατίνα πάνω σε ζεστές κίτρινες βούτυρες επιφάνειες. Η λάμψη είναι μαλακή αλλά ευχάριστη και το χτύπημα είναι πάνω από το μέσο όρο. Το πιο αξιοσημείωτο για αυτό το νόμισμα είναι η ποιότητα της επιφάνειάς του. Δεν υπάρχουν ξεχωριστές εκδορές, και ο καλύτερος γενεαλογικός δείκτης είναι μια μικρή κουκίδα από κράμα ακριβώς στα δεξιά του κεφαλιού του αλόγου. Ένα υπέροχο κόσμημα, δεμένο με ένα ακόμη παράδειγμα για τα καλύτερα πιστοποιημένα από PCGS (7/09).

  • Site
  • xrisi-lira.gr 
  • Εδρα: 1.
  • Κολοκοτρώνη 9 -2ος Οροφος. Αθήνα ( Σύνταγμα )τκ.10561
  • Τηλ.: 211 400 30 26Κιν.: 694932427
  • Εδρα : 2. ελ. βενιζέλου 53 πειραιάς τκ 18532
  • τηλ.21 11825001    Κιν.    697 2027740

 

Περισσότερα άρθρα

Καλπάζει» η χρυσή λίρα

Καλπάζει» η χρυσή λίρα Για μία ακόμα φορά ο χρυσός φαίνεται να δεικνύει τον ρόλο του ως  επενδυτικό καταφύγιο Το ένα μετά

Χρυσό στην κορυφή του βάθρου

Καλύτερες στιγμές Οι γενικές προοπτικές για τα εμπορεύματα έχουν λαμπρύνει από την αρχή του έτους, υποστηριζόμενη από μια παγκόσμια οικονομία που έχει

Η ιστορία του χρυσού νομίσματος

Το Sovereign χρυσό νόμισμα κατέχει μια ιστορική θέση στα βιβλία της ιστορίας των οικονομικών. Σεβαστό για την πλούσια ιστορία, την εντυπωσιακή αγνότητα και

Scroll to Top