Κατηγορίες
Facebook
Twitter
LinkedIn

Χρυσή λίρα έκδοση βικτόρια 1841

Χρονολογία:
1841
Τιμή σπάνιας λίρας €:
15.000 euro

Αυτός ο βρετανικός κυρίαρχος είναι επίσης γνωστός ως η κυρίαρχος του νομισματοκοπείου Victoria London του 1841. Υπήρχαν δύο κυρίαρχοι που εκδόθηκαν το 1841, είναι οι ίδιοι, αλλά το ένα έχει ένα λάθος στο μύθο της εμπρός όψης. Ο θρύλος θα πρέπει να διαβάσει τη ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΔΕΗ ΓΡΑΤΙΑ αλλά αντί του γράμματος Α στη γκρέσια, χρησιμοποιήθηκαν δύο κεκαθαρμένα Vs GRɅTIɅ.

Όπως και με όλες τις άλλες ημερομηνίες των αρχηγών των ασπίδων «First Head» από το 1838 έως το 1848, το πορτρέτο δεν είναι μόνο ελαφρώς μικρότερο, αλλά και ελαφρώς υψηλότερο. Προσπαθώντας να εντοπίσουμε τις διαφορές στις λεπτομέρειες είναι αρκετά δύσκολη, αλλά είναι πολύ εύκολο να τις ταξινομήσετε “από την όραση”, καθώς μόλις συνηθίσετε να κοιτάτε τις διάφορες παραλλαγές, θα πρέπει να είστε σε θέση να αναγνωρίσετε αμέσως το πρώτο κεφάλι.

Η χρυσή λίρα του 1841 χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σπάνια, εκδόθηκαν μόνο 124.050 νομίσματα

Όλες αυτές οι ασπίδες είναι τώρα σε μεγάλη ζήτηση, ειδικά σε κορυφαία πιστοποιήμενη ποιότητα

Αυτό το κυρίαρχο της Βικτώριας του 1841 εκδόθηκε από το Βασιλικό Νομισματοκοπείο στο Λονδίνο, με το εμπρόσθιο σχέδιο να δείχνει το νεαρό προστάτη της βασίλισσας Βικτώριας, και το σχέδιο ασπίδας κορώνας Jean Baptiste Merlen στο πίσω μέρος.

 

Ήταν μόνο ο τρίτος κυρίαρχος της βασιλείας της Βασίλισσας Βικτώριας καθώς ο ηγεμόνας δεν εκδόθηκε το 1840.

Από κοινού με όλες τις άλλες ημερομηνίες του «πρώτου κεφαλιού» ασπίδων από το 1838 έως το 1848, το πορτρέτο δεν είναι μόνο ελαφρώς μικρότερο, αλλά και σε ελαφρώς υψηλότερο ανάγλυφο. Η προσπάθεια εντοπισμού των διαφορών με λεπτομέρεια είναι αρκετά δύσκολη, αλλά είναι πολύ εύκολο να τις ταξινομήσετε “από την όραση”, γιατί μόλις συνηθίσετε να βλέπετε τις διαφορετικές παραλλαγές, θα πρέπει να μπορείτε να αναγνωρίσετε αμέσως το πρώτο κεφάλι.

Όλες αυτές οι πρώιμες ασπίδες έχουν τώρα μεγάλη ζήτηση, ειδικά σε κορυφαίες τάξεις, και πάντα ενδιαφερόμαστε να αγοράσουμε πρώιμους θωρακισμένους κυνηγούς, πράγματι σχεδόν όλους τους κυρίαρχους, σε μέντα ή κοντά σε κατάσταση μέντας.

Οψη

Η εμπρόσθια όψη δείχνει την πρώτη  προτομή της  Κεφαλής της Βασίλισσας Βικτωρίας που σχεδιάστηκε από τον William Wyon. Η ημερομηνία είναι κάτω από την προτομή. Το εμπρόσθιο μέρος φέρει το τίτλο VICTORIA DEI GRɅTIɅ.

Site

xrisi-lira.gr

 Εδρα: 1. Κολοκοτρώνη 9 -2ος Οροφος. Αθήνα ( Σύνταγμα )τκ.10561

Τηλ.: 211 400 30 26

Κιν.: 694932427

Εδρα : 2. ελ. βενιζέλου 53 πειραιάς τκ 18532

τηλ.21 11825001    Κιν.    697 2027740

 

Περισσότερα άρθρα

Καλπάζει» η χρυσή λίρα

Καλπάζει» η χρυσή λίρα Για μία ακόμα φορά ο χρυσός φαίνεται να δεικνύει τον ρόλο του ως  επενδυτικό καταφύγιο Το ένα μετά

Χρυσό στην κορυφή του βάθρου

Καλύτερες στιγμές Οι γενικές προοπτικές για τα εμπορεύματα έχουν λαμπρύνει από την αρχή του έτους, υποστηριζόμενη από μια παγκόσμια οικονομία που έχει

Η ιστορία του χρυσού νομίσματος

Το Sovereign χρυσό νόμισμα κατέχει μια ιστορική θέση στα βιβλία της ιστορίας των οικονομικών. Σεβαστό για την πλούσια ιστορία, την εντυπωσιακή αγνότητα και

Scroll to Top