Κατηγορίες
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μοιραστείτε τις γνώσεις!
ΣΠΑΝΙΑ & ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ
Το πιο σπάνια
πολύτιμα χρυσά νομίσματα ιδανικά για συλλέκτες
Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Γιώργου Γ ‘το 1819, χτυπήθηκαν 3.574 άρχοντες. Παρόλο που δεν είναι η χαμηλότερη παράδοση σε έκδοση (αυτή η αναγνώριση ανήκει στο 1923 Pretoria νομισματοκοπείο με μόλις 406 χτυπήματα), μόνο 10 παραδείγματα είναι τώρα γνωστό ότι υπάρχουν. Ως αποτέλεσμα της έλλειψής τους, 1819 ηγεμόνες διεκδικούν τεράστιες τιμές όταν έρχονται προς πώληση, ακόμη και όταν βρίσκονται σε σχετικά κακή κατάσταση.

Στις 8 Μαΐου 2013, ένα από τα καλύτερα παραδείγματα που γνωρίζουμε να πωλήθηκε στους πλειστηριαστές του Baldwin στην αγγλία. Ως μέρος της «συλλογής Bentley», ήταν το αστέρι της δημοπρασίας και πωλήθηκε για μια υπέροχη τιμή £ 186.000 (περίπου 289.000 $).

Πιστεύεται ότι υπάρχει μια αποδεικτική έκδοση του κυρίαρχου του 1819. Ωστόσο, η τοποθεσία που βρίσκεται είναι άγνωστη προς το παρόν και δεν έχει παρατηρηθεί για πάνω από 70 χρόνια. Αρκεί να πούμε, εάν & όταν εμφανιστεί ξανά, η αξία του είναι πιθανό να υπερβαίνει τα 250.000 £.

Υπάρχουν πολλές άλλες ημερομηνίες που είναι σπάνιες και συλλεκτικές.

Περισσότερα άρθρα

Εκδόσεις χρυσών λιρών

Εκδόσεις ανά έτος χρυσών λιρών King George III Year              Bullion                  Proof 1817      

επένδυση στο ασήμι

Γιατί να επενδύσετε στο ασήμι Το ασήμι είναι ένα αρκετά πολύτιμο υλικό που συγκρατεί καλά τον πλούτο. Όχι μόνο διατηρεί την αξία του

1883 Gold Sovereign Victoria Young Head Shield Sydney

1883 Gold Sovereign Victoria Young Head Shield Sydney Κυρίαρχοι εκδόθηκαν για τη Βασίλισσα Βικτώρια σχεδόν κάθε χρόνο από το 1838 έως το

Scroll to Top