Κατηγορίες
Facebook
Twitter
LinkedIn

Χρυσή λίρα 2017

Σπάνια χρυσή λίρα 1917 .Ένα κυκλικό χρυσό νόμισμα (διάμετρος 22 mm με φρεζάρισμα) με γυμνό κεφάλι του Γεωργίου Ε’ προς τα αριστερά. παρακάτω, τα αρχικά του καλλιτέχνη BM. γύρω, GEORGIVS V DG BRITT: OMN:REX FD IND:IMP:.

Στην πίσω όψη ο Άγιος Γεώργιος έφιππος κρατώντας κοντό σπαθί και φορώντας κράνος, κάπα και μπότες, το άλογο που εκτρέφεται πάνω από δράκο του οποίου η πλευρά τρυπιέται από μια σπασμένη λόγχη, το άλογο της λόγχης είναι στο έδαφος πίσω από το άλογο. την ημερομηνία, 1917 και τα αρχικά του καλλιτέχνη BP. το σήμα του νομισματοκοπείου (εάν υπάρχει· τα νομίσματα που κόβονται στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο του Λονδίνου δεν φέρουν σήμα νομισματοκοπείου) στη γραμμή εδάφους πάνω από τη μέση ημερομηνία.

Κοπή σε αριθμούς που μόλις ξεπέρασαν το όριο του εκατομμυρίου, το βασιλικό νομισματοκοπείο του Λονδίνου του 1917 δεν κυκλοφόρησε ποτέ πραγματικά, η Τράπεζα της Αγγλίας το διατήρησε ως αποθεματικό κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αργότερα, σχεδόν ολόκληρη η ημερομηνία εξήχθη σε πολεμικούς συμμάχους ως εξόφληση για δεδουλευμένα χρέη. Όπως μας επιτρέπει να υποθέσουμε η ιστορία, τα περισσότερα από αυτά καταλήγουν στις ΗΠΑ και το πιθανό μέρος ανάπαυσής τους στο Fort Knox. Όταν ψηφίστηκε ο νόμος περί αποθεμάτων χρυσού τον Ιανουάριο του 1934, σημαντικές ποσότητες ειδών χρυσού έλιωσαν και αποκλείστηκαν εκ νέου, συμπεριλαμβανομένου αυτού που αποδείχθηκε ότι ήταν το μεγαλύτερο μέρος της νομισματοκοπίας των κυρίαρχων του 1917. Σήμερα, ενώ ο ακριβής αριθμός των σωζώντων είναι άγνωστος, οι σπάνιες εμφανίσεις σε δημοπρασία επιτρέπουν σε αυτή την ημερομηνία να διατηρήσει τη θρυλική της κατάσταση.

Περισσότερα άρθρα

Χρυσή λίρα φύλαξη αποθήκευση

Η Χρυσή Λίρα αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα χρυσά νομίσματα σε όλο τον κόσμο, με μια  ιστορία που αναδεικνύει την αξία

Η τιμή του χρυσού 20/04/24

Το χάος στη Μέση Ανατολή συνεχίζει να δημιουργεί μια γεωπολιτική προσφορά για ασφαλές καταφύγιο στην αγορά χρυσού , αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι

Εκδόσεις χρυσών λιρών

Εκδόσεις ανά έτος χρυσών λιρών King George III Year              Bullion                  Proof 1817      

Scroll to Top