Κατηγορίες
Facebook
Twitter
LinkedIn

«Η ζήτηση για χρυσό παραμένει λόγω του γεγονότος ότι σε περιόδους αστάθειας των τιμών, η τιμή του χρυσού τείνει να έχει αρνητική συσχέτιση με τις τιμές άλλων περιουσιακών στοιχείων. Αυτό σημαίνει ότι σε καταστάσεις οικονομικής πίεσης οι τιμές του χρυσού συχνά αυξάνονται ενώ οι τιμές για άλλα περιουσιακά στοιχεία πέφτουν, αυξάνοντας έτσι τον ρόλο του χρυσού ως «διαφοροποιητή» του επενδυτικού χαρτοφυλακίου, ανεξάρτητα από την πηγή της οικονομικής πίεσης. Αυτό διαφοροποιεί τον χρυσό από άλλους τρόπους προστασίας του χαρτοφυλακίου σας χρησιμοποιώντας, για παράδειγμα, παράγωγα χρηματοοικονομικά μέσα, καθώς αυτά επικεντρώνονται στην προστασία του χαρτοφυλακίου έναντι ορισμένων κινδύνων».

γραφική εικόνα ενός βιβλίου και γυαλιών ανάγνωσης Ένα καλό Σαββατοκύριακο Διαβάστε

 Σε αυτό το συναρπαστικό προφίλ, λέει μια παλιά σκωτσέζικη παροιμία για την οικοδόμηση οικονομικής ασφάλειας: «Αποκτήστε ό,τι μπορείτε και κρατήστε ό,τι έχετε, αυτός είναι ο τρόπος για να γίνετε πλούσιοι». Ο χρυσός, παίζει κρίσιμο ρόλο στο δεύτερο μέρος αυτής της διατύπωσης.

Περισσότερα άρθρα

χρυσές λίρες νομίσματα είναι μια καλή επένδυση

Το χρυσό κυρίαρχο νόμισμα είναι ένα βρετανικό νόμισμα που έχει την αξία μιας λίρας στερλίνας. Ο πρώτος χρυσός κυρίαρχος χτυπήθηκε το 1489 κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Ερρίκου του Έβδομου . Αυτό το χρυσό νόμισμα κόπηκε αρχικά μέχρι το 1603 και αργότερα αναβίωσε κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Νομίσματος του 1816. Μέχρι σήμερα, τα κυρίαρχα νομίσματα κόβονται ακόμη με το ίδιο σχήμα και μορφή που χρησιμοποιούσαν πριν από 200 χρόνια.

Η τιμή της Χρυσής Λίρας Αγγλίας

Η τιμή της Χρυσής Λίρας Αγγλίας αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα της αγοράς χρυσού, αλλά και ένα εμβληματικό νόμισμα με μεγάλη ιστορία .

Χρυσή λίρα φύλαξη αποθήκευση

Η Χρυσή Λίρα αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα χρυσά νομίσματα σε όλο τον κόσμο, με μια  ιστορία που αναδεικνύει την αξία

Scroll to Top