Σπάνιες & συλλεκτικές

αναρτήθηκε σε: Απόψεις & Αρθρα | 0

Μοιραστείτε τις γνώσεις!
ΣΠΑΝΙΑ & ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ
Το πιο σπάνια
πολύτιμα χρυσά νομίσματα ιδανικά για συλλέκτες
Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Γιώργου Γ ‘το 1819, χτυπήθηκαν 3.574 άρχοντες. Παρόλο που δεν είναι η χαμηλότερη παράδοση σε έκδοση (αυτή η αναγνώριση ανήκει στο 1923 Pretoria νομισματοκοπείο με μόλις 406 χτυπήματα), μόνο 10 παραδείγματα είναι τώρα γνωστό ότι υπάρχουν. Ως αποτέλεσμα της έλλειψής τους, 1819 ηγεμόνες διεκδικούν τεράστιες τιμές όταν έρχονται προς πώληση, ακόμη και όταν βρίσκονται σε σχετικά κακή κατάσταση.

Στις 8 Μαΐου 2013, ένα από τα καλύτερα παραδείγματα που γνωρίζουμε να πωλήθηκε στους πλειστηριαστές του Baldwin στην αγγλία. Ως μέρος της «συλλογής Bentley», ήταν το αστέρι της δημοπρασίας και πωλήθηκε για μια υπέροχη τιμή £ 186.000 (περίπου 289.000 $).

Πιστεύεται ότι υπάρχει μια αποδεικτική έκδοση του κυρίαρχου του 1819. Ωστόσο, η τοποθεσία που βρίσκεται είναι άγνωστη προς το παρόν και δεν έχει παρατηρηθεί για πάνω από 70 χρόνια. Αρκεί να πούμε, εάν & όταν εμφανιστεί ξανά, η αξία του είναι πιθανό να υπερβαίνει τα 250.000 £.

Άλλοι σπάνιοι και συλλεκτικοί άρχοντες
Υπάρχουν πολλές άλλες ημερομηνίες που είναι σπάνιες και συλλεκτικές. Εδώ είναι μια επιλογή των πιο σπάνιων λιρών:
ΓΡΑΜΜΑ

1908 Νομισματοκοπείο Edward VII Ottawa < c >
1924 Τζωρτζ Πρετόρια Νομισματοκοπείο
1916 George V Ottawa νομισματοκοπείο < C >
1917 George V Λονδίνο νομισματοκοπείο
1922 George V Μελβούρνη < M >
1859 Βικτώρια «Άνσελ»
1926 George V Sydney νομισματοκοπείο < S >
1921 George V Μελβούρνη < M >
1923 George V Sydney νομισματοκοπείο < S >
1874 Ασπίδα “Young Head” Victoria
1920 George V Sydney Mint < S >
Σφάλματα νομισματοκοπίας
Κατά τον προσδιορισμό της αξίας τους, δεν είναι μόνο κυρίαρχοι που είτε κόπηκαν σε χαμηλούς αριθμούς ή όπου λίγοι επιβιώνουν σήμερα που ενδιαφέρονται οι συλλέκτες. Καθώς η ζήτηση αυξήθηκε για νέους κυρίαρχους περίπου στα μέσα του 19ου αιώνα, άρχισε ο ποιοτικός έλεγχος στην παραγωγή νέων να γλιστρήσει και τα λάθη έγιναν πιο κοινά. Μερικές φορές, ο αριθμός «1» σε μια ημερομηνία θα αντικατασταθεί κατά λάθος από το ρωμαϊκό γράμμα «I» ή ένας αριθμός «4» θα τοποθετηθεί ανάποδα. Μόνο ο Προσεκτικός συλλέκτης είναι πιθανό να εντοπίσει τέτοια λάθη, αλλά όταν βρεθεί, ένα σφάλμα κοπής μπορεί να αυξήσει σημαντικά την αξία ενός νομίσματος. Ας πάρουμε για παράδειγμα την κυρίαρχη ασπίδα του Σίδνεϊ του 1880 Μια εύκολα προσιτή ημερομηνία σε τυπικές τιμές για την ηλικία της. Ωστόσο, εάν η λέξη «VICTORIA» στην εμπρόσθια πλευρά (κεφαλές) χρησιμοποιεί ένα ανάποδο γράμμα «A» αντί για «V»,