Κατηγορίες
Facebook
Twitter
LinkedIn

Χρυσή λίρα Βικτώρια 1860

Χρονολογία: 1860
Διαθέσιμο: Ζητείται
Τιμή σπάνιας λίρας €: 1700 euro

Ο Χρυσός Κυβερνήτης του 1860 είναι ένα παράδειγμα του Χρυσού Κυρίαρχου και είναι ένα από τα πιο  παρόντα νομίσματα και πολύ περιζήτητο από τους συλλέκτες  και τους επενδυτές χρυσού. Οι κυρίαρχοι έχουν εκκολαφθεί από το 1817 (στη Βρετανία 1817-1917, 1925 και 1957). Στις εκθέσεις  ακούτε συχνά τους αντιπροσώπους σχετικά με αυτά τα νομίσματα ως Sover/s .

Εκτός από την εξόρυξη στη Βρετανία, οι Αυστραλοί (Αυστραλία, Μελβούρνη, Σίδνεϊ, Περθ), Ινδία (τότε Βομβάη, ), Καναδάς (Ottowa) και Νότια Αφρική (Πρετόρια). Τα μη βρετανικά κέρματα φέρουν ένα μικρό σήμα νομισματοκοπείου («S», «M», «P», «I», «C» ή «SA») ακριβώς πάνω από την ημερομηνία. Αυτός ο Χρυσός Κυβερνήτης του 1860 κόπηκε στο The Royal Mint.

Η εμπρόσθια όψη είναι το κεφάλι (Βικτώρια) και στην Αντίστροφη είναι ο Άγιος Γεώργιος και ο Δράκος, αν και έχουν χρησιμοποιηθεί και άλλες που ενδιαφέρουν τους συλλέκτες. Η Αντίστροφη δίνει συχνά στους Sover/s έναν νέο όρο,  το “ShieldBacks”.

εχουν εκδοθεί 2.555 958 νομίσματα

Περισσότερα άρθρα

Εκδόσεις χρυσών λιρών

Εκδόσεις ανά έτος χρυσών λιρών King George III Year              Bullion                  Proof 1817      

επένδυση στο ασήμι

Γιατί να επενδύσετε στο ασήμι Το ασήμι είναι ένα αρκετά πολύτιμο υλικό που συγκρατεί καλά τον πλούτο. Όχι μόνο διατηρεί την αξία του

1883 Gold Sovereign Victoria Young Head Shield Sydney

1883 Gold Sovereign Victoria Young Head Shield Sydney Κυρίαρχοι εκδόθηκαν για τη Βασίλισσα Βικτώρια σχεδόν κάθε χρόνο από το 1838 έως το

Scroll to Top