Κατηγορίες
Facebook
Twitter
LinkedIn

Είναι οι χρυσές λίρες μια καλή επένδυση;
Όποιος είχε ποτέ την τύχη να κατέχει χρυσά νομίσματα θα καταλάβει ότι υπάρχει κάτι σταθερό και ικανοποιητικό στις επενδύσεις σε χρυσές λίρες.

Ως ένα από τα πιο διάσημα αναγνωρίσιμα νομίσματα στον κόσμο, συμβολίζει την ποιότητα και την ιστορία που έχει συνδεθεί από καιρό με το Βασιλικό Νομισματοκοπείο

Κόπηκε για πρώτη φορά το 1489 και από το 1817 με το εμβληματικό σχέδιο του Αγίου Γεωργίου και του Δράκου, η χρυσή λίρα είναι ένα από τα παλαιότερα νομίσματα που παράγονται ακόμα και σήμερα.

Κατασκευασμένο από χρυσό 22 καρατίων και βάρος λίγο περισσότερο από το ένα τέταρτο της ουγγιάς, παραμένει το πιο δημοφιλές επενδυτικό νόμισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Όμως, παρά τη κυρίαρχη θέση του στη βρετανική ιστορία, οι νομισματικοί ειδικοί μας ρωτούνται συχνά Είναι οι χρυσές λίρες μια καλή επένδυση;

Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξετάσουμε:

Γιατί πρέπει να σκεφτείτε να επενδύσετε σε χρυσό
Τα 3 μεγαλύτερα οφέλη από την επένδυση σε χρυσές λίρες
Γιατί υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι επενδυτών
Οι χρυσες λίρες που πρέπει να επενδύσετε
ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΤΕ ΣΕ ΧΡΥΣΟ;
Δεν είναι ασυνήθιστο για οικονομικούς συμβούλους να προτείνουν την αγορά χρυσού ως μέρος ενός επενδυτικού χαρτοφυλακίου.

Ακριβώς όπως οι μετοχές και , η τιμή του χρυσού κινείται τόσο προς τα πάνω όσο και προς τα κάτω. Όμως, ιστορικά, ο χρυσός διατηρούσε πάντα την αξία του – ακόμη και σε περιόδους ακραίας οικονομικής κρίσης ή όταν άλλες αγορές γίνονται ασταθείς, ο χρυσός ειναι καταφύγιο

Εάν επιθυμείτε να επενδύσετε σε χρυσό, υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνετε όπως:

Εταιρείες εξόρυξης χρυσού
Αγορά ράβδων χρυσού
Χρυσές λίρες
χρυσά νομίσματα

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΤΕ ΣΕ ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ;
Οι νομισματικοί είναι γνωστό ότι συλλέγουν χρυσά νομίσματα και κυρίες, ώστε να μπορούν να αγαπούν την ηλικία τους , το βάρος, την ομορφιά και τη χειροτεχνία τους στην παλάμη του χεριού τους.

Αλλά για τους επενδυτές, υπάρχουν διάφοροι κύριοι λόγοι για τους οποίους είναι τόσο επιθυμητό περιουσιακό στοιχείο…

  1. Ιστορική

Οι πρώτοι βρετανοί χρυσοί κόπηκαν κατά τη διάρκεια της βασιλείας του βασιλιά Henry VII το 1489.

Το σημερινό σχέδιο που αγαπήθηκε τόσο πολύ, με τον Άγιο Γεώργιο να σκοτώνει έναν δράκο καβάλα στο άλογο, είναι έργο του διάσημου χαράκτη Benedetto Pistrucci και χρονολογείται από το 1817 .

Αρχικά κόπηκε στο Λονδίνο, στα τέλη του 1800 και στις αρχές του 1900, χιλιάδες παρήχθησαν μέχρι την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική – συμπεριλαμβανομένων νομισματοκοπείων στη Βομβάη, την Οτάβα, την Πρετόρια, το Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη και το Περθ.

Το 2017, η χρυσή λίρα γιόρτασε την 200ή επέτειό του. Παραμένει το εμβληματικό νόμισμα του Βρετανικού Βασιλικού Νομισματοκοπείου και λατρεύεται για την ιστορία του και όλες τις παραδόσεις που αντιπροσωπεύει.

  1. Εύκολο στο εμπόριο

Χάρη στο μικρό του μέγεθος, τα νομίσματα χρυσού είναι πολύ πιο δημοφιλή στους επενδυτές από τα κέρματα της 1 ουγγιάς . Αυτό οφείλεται πιθανώς στην ευκολία με την οποία μπορούν να διαπραγματευτούν σε μικρά ποσά και στο γεγονός ότι είναι πολύ πιο προσιτά στην απόκτηση και την πραγματοποίησή τους – ακόμη περισσότερο σε σύγκριση και με τις ράβδους χρυσού.

  1. Αφορολόγητο

Από την οπτική γωνία ενός επενδυτή, το καλύτερο πράγμα για το χρυσό είναι ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε φόρους διαπραγματεύοντάς τους.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλα τα βρετανικά κρατικά νομίσματα και τα νομίσματα της Βρετανίας που παράγονται μετά το 1837 εξαιρούνται από τον φόρο κεφαλαιουχικών κερδών – λόγω του ότι χαρακτηρίζονται ως νόμιμο χρήμα.

Ορισμένα χρυσά νομίσματα απαλλάσσονται επίσης από τον ΦΠΑ.

Εάν ένα κέρμα αγοράζεται ως επένδυση σε χρυσό , συνήθως δεν υπάρχει ΦΠΑ που πρέπει να πληρωθεί.

Εάν ένα νόμισμα πωλείται για περισσότερο από το 180% της αξίας του σε χρυσό (όπως κάνουν συχνά τα σπάνια νομίσματα), ταξινομείται ως συλλεκτικό είδος και πρέπει να καταβληθεί τότε ΦΠΑ.

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΥΠΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ
Ακριβώς όπως τα πολλά διαφορετικά είδη χρυσών νομισμάτων που κυκλοφορούν στην αγορά, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι επενδυτών.

Μερικοί επενδυτές αγοράζουν ομόλογα χρυσού επειδή θέλουν να τα διατηρήσουν μακροπρόθεσμα – ελπίζοντας σε άνοδο της τιμής «spot».

Άλλοι τα επιλέγουν για λόγους ευκολίας – μπορούν εύκολα να αποθηκευτούν στο σπίτι και ή να πωληθούν γρήγορα εάν χρειαστεί να αποδεσμεύσουν επειγόντως κεφάλαιο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Για τους συλλέκτες νομισμάτων και τους νομισματολόγους, η ελκυστικότητα των βρετανικών λιρών χρυσού έγκειται συχνά στην αισθητική και ιστορική τους απήχηση.

Οι νομισματικοί συνήθως προσελκύονται από σπάνια νομίσματα χρυσού ή ιστορικά νομίσματα, ενώ οι επενδυτές τείνουν να επιλέγουν αυτά που προσφέρουν συνήθως την καλύτερη αξία. Πρόκειται συνήθως για χρυσές λίρες χαμηλότερης ποιότητας που αξίζουν λίγο περισσότερο από την τιμή «spot» για την αξία καθαρού χρυσού τους.

Ανεξάρτητα από την κατηγορία που ανήκετε, η επένδυση σε χρυσά νομίσματα θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε ένα παγκοσμίου φήμης νόμισμα με μια αποδεδειγμένη και σταθερή παγκόσμια αγορά.

Εάν είστε συλλέκτης και αναζητάτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πιθανή αξία ενός νομίσματος διαβάστε παράκατω

ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΤΕ;
Μόλις αποφασίσετε να αγοράσετε χρυσά ως επένδυση, η επόμενη μεγάλη απόφαση είναι πόσα χρήματα θα επενδύσετε και τι είδους χρυσά νομίσματα θα αποκτήσετε.

Η πιο λογική και συνετή στρατηγική είναι να διαφοροποιήσετε αρκετά την επένδυσή σας.

Προφανώς, αυτό εξαρτάται από τις προσωπικές σας περιστάσεις και θα πρέπει να επενδύσετε μόνο ένα ποσό με το οποίο αισθάνεστε άνετα και δεν σας δυσκολεύει στην οικονομική καθημερινότητα σας.

Εδώ είναι μερικοί από τους τύπους χρυσών νομισμάτων που μπορεί να θέλετε να εξετάσετε

Ακόμη κα΄μία χρυσή λίρα που βρίσκεται σε σχετικά κακή κατάσταση μπορεί να έχει μια εξαιρετική τιμή, ειδικά αν είναι σπάνια.

Μόνο δέκα παραδείγματα του The King George III 1819 Sovereign είναι γνωστό ότι υπάρχουν και ένα εξαιρετικό παράδειγμα πέτυχε το εκπληκτικό ποσό των 186.000 λιρών όταν βγήκε στο σφυρί το 2013.

Το πιο σύγχρονο νόμισμα Victoria ‘Ansell’ του 1859 – που πήρε το όνομά του από τον χημικό George Ansell, ο οποίος βοήθησε στην ανάπτυξη του ισχυρότερου κράματος που χρησιμοποιούσε το Royal Mint στην παραγωγή Sovereign – είναι ένα άλλο σπάνιο Sovereign. Λιγότερα από 25 πιστεύεται ότι υπάρχουν και, το 2012, ένα εξαιρετικό παράδειγμα πουλήθηκε για περισσότερες από 15.000
Τον Απρίλιο του 2019, αυτός ο κυρίαρχος του 1817 , βαθμολογήθηκε με MS62 σε πλαστική θήκη NGC, πέτυχε 2.520 £
Η ίδια πώληση είδε αυτόν τον κυρίαρχο του 1835, βαθμολογημένο σχεδόν πολύ καλό, να πραγματοποιήσει 780 £ .
Ο κυρίαρχος του 1819 είναι ο πιο σπάνιος από τους ηγεμόνες του 19ου και του 20ου αιώνα με 3.574 χτυπήματα και μόνο 10 πιστεύεται ότι υπάρχουν σήμερα. Δεν πουλήθηκε στη δημοπρασία, αλλά στη συνέχεια κανονίστηκε σε μια ιδιωτική πώληση για 75.000

1908: Edward VII Sovereign – Νομισματοκοπείο της Οτάβα
1916: George V Sovereign – Νομισματοκοπείο της Οτάβα
1917: George V Sovereign – London Mint
1920: George V Sovereign – Sydney Mint
1921: George V Sovereign – Melbourne Mint
1922: George V Sovereign – Melbourne Mint
1923: George V Sovereign – Sydney Mint
1924: George V Sovereign – Νομισματοκοπείο Πρετόρια
1926: George V Sovereign – Sydney Mint
Gold Proof Sovereigns

Αρχικά, παρήχθησαν δοκιμές για τη δοκιμή της ποιότητας και του σχεδιασμού πριν από την πλήρη παραγωγή και μπορούν να είναι πολύ συλλεκτικά.

Τα τελευταία χρόνια, το Βρετανικό Βασιλικό Νομισματοκοπείο παρήγαγε χρυσές αποδείξεις των κυρίαρχών του για να πωληθούν σε βιτρίνα με πιστοποιητικό περιορισμένης έκδοσης.

Οι αποδεικτικοί κυρίαρχοι σπάνια αξίζουν περισσότερο από την «spot» αξία τους, αλλά υπήρξαν περιπτώσεις που έχουν εκπλήξει την αγορά.

Μια ασυνήθιστη απόδειξη του 2017, με ένα ιδιαίτερο σχέδιο George and the Dragon για τον εορτασμό της 200ης επετείου του σύγχρονου κυρίαρχου, θα μπορούσε τώρα να πραγματοποιήσει περίπου 800 έως 900 £ σε άψογη κατάσταση.

Το proof Sovereign του 1989, το οποίο σηματοδότησε την 500η επέτειο των κυρίαρχων που κόπηκαν για τον βασιλιά Ερρίκο VII το 1489, είναι επίσης ιδιαίτερα περιζήτητα και μπορούν να κερδίσουν πάνω από 1.000 £.

Τον Ιούνιο του 2015, ήμασταν στην ευχάριστη με αυτό το κυρίαρχο απόδειξη του 1887 για 855 £ (κάτω) σε δημοπρασία.

Μισοί Κυρίαρχοι & Τέταρτοι

Το Half Sovereign, το οποίο εισήχθη το 1817, είναι ένα σημείο εισόδου σε πολύ λογικές τιμές στις επενδύσεις νομισμάτων. Λόγω της δημοτικότητάς του, το Royal Mint πρόσθεσε ένα νέο Quarter Sovereign το 2009. Και οι δύο είναι γνωστό ότι έχουν καλές επιδόσεις όσον αφορά τις επενδύσεις για την αξία καθαρού χρυσού τους

Ευρωπαϊκοί και υπερπόντιοι κυρίαρχοι

Αν και αυτή είναι συχνά μια αγορά που παραβλέπεται, η σπανιότητα αυτών των νομισμάτων σημαίνει ότι μπορούν να αποτελέσουν μια καλή απόκτηση για τους επενδυτές. Λάβετε υπόψη την αισθητική τους αξία και την ιστορική τους σημασία, και αυτά τα νομίσματα μπορούν να προσφέρουν την καλύτερη πιθανή αύξηση της νομισματικής αξίας για τιμές κοντά σε χρυσούς.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ – ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΕΤΕ ΠΛΟΥΤΟ
Ακριβώς όπως οι μετοχές και οι μετοχές, η τιμή του βρετανικού χρυσού θα αυξάνεται και θα πέφτει.

Αλλά το κύριο πλεονέκτημα που έχουν όταν επενδύουν σε αυτά είναι ότι θα έχουν ΠΑΝΤΑ πραγματική και μόνιμη αξία – σε αντίθεση με ορισμένες μετοχές ή κρυπτονομίσματα.

Ιστορικά, διατήρησαν την αγοραία αξία τους, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στην παγκόσμια οικονομία.

Ορισμένοι κυρίαρχοι έχουν επίσης τη δυνατότητα να ΑΝΕΛΘΟΥΝ σε αξία λόγω της σπανιότητας, της αισθητικής ή της ιστορικής τους απήχησης.

Ως εκ τούτου, προσφέρουν ένα συνδυασμό των πλεονεκτημάτων της διατήρησης χρυσού και νομισματικής σε μια μικρή επένδυση.

Εάν η επένδυση σε χρυσό είναι το κύριο κίνητρό σας, αποφύγετε να αγοράζετε νέες εκδόσεις που είναι συχνά υπερτιμημένες και παράγονται αποκλειστικά για συλλέκτες που χαίρονται από την κατοχή τους.

Αντ ‘αυτού, προσπαθήστε να αποκτήσετε κρατικά νομίσματα – γνωστά και ως νομίσματα χρυσού και νομίσματα δευτερογενούς αγοράς – καθώς παρέχουν καλύτερη αξία και θα πάρετε περισσότερο χρυσό για τα χρήματά σας.

Όπως περιγράφεται στην αρχή αυτού του οδηγού, το κύριο όφελος από την αγορά Sovereigns χρυσού (αντί για μεγαλύτερες μονάδες και βάρη χρυσού) είναι η αυξημένη ευελιξία όταν προσπαθείτε να πουλήσετε ένα μικρότερο μέρος της συνολικής επένδυσής σας.

Για να επενδύσουν επιτυχώς σε σπάνια νομίσματα που θα μπορούσαν να αυξηθούν σε νομισματική αξία, πιστεύουμε ότι οι επενδυτές πρέπει να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις (ή να μπορούν να αξιοποιήσουν έναν ειδικό που το κάνει), ώστε οι εξαγορές να μπορούν να πραγματοποιηθούν ακριβώς την κατάλληλη στιγμή

Επίσης, αγοράζουμε τακτικά αντικείμενα μέσω Εκπτώσεων ιδιωτικής συνθήκης – ένας εξαιρετικός τρόπος για να επιτύχετε μια γρήγορη και αποτελεσματική πώληση κοντά στην τρέχουσα αξία της αγοράς.
xrisi-lira.gr
Εδρα: 1. Κολοκοτρώνη 9 -2ος Οροφος. Αθήνα ( Σύνταγμα ) TK.10561
Τηλ.: 211 400 30 26 Κιν.: 6949324275
Εδρα : 2. ελ. βενιζέλου 53 πειραιάς τκ 18532 ισόγειο
τηλ. 2111825001 Κιν. 6972027740

Περισσότερα άρθρα

χρυσές λίρες νομίσματα είναι μια καλή επένδυση

Το χρυσό κυρίαρχο νόμισμα είναι ένα βρετανικό νόμισμα που έχει την αξία μιας λίρας στερλίνας. Ο πρώτος χρυσός κυρίαρχος χτυπήθηκε το 1489 κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Ερρίκου του Έβδομου . Αυτό το χρυσό νόμισμα κόπηκε αρχικά μέχρι το 1603 και αργότερα αναβίωσε κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Νομίσματος του 1816. Μέχρι σήμερα, τα κυρίαρχα νομίσματα κόβονται ακόμη με το ίδιο σχήμα και μορφή που χρησιμοποιούσαν πριν από 200 χρόνια.

Η τιμή της Χρυσής Λίρας Αγγλίας

Η τιμή της Χρυσής Λίρας Αγγλίας αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα της αγοράς χρυσού, αλλά και ένα εμβληματικό νόμισμα με μεγάλη ιστορία .

Χρυσή λίρα φύλαξη αποθήκευση

Η Χρυσή Λίρα αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα χρυσά νομίσματα σε όλο τον κόσμο, με μια  ιστορία που αναδεικνύει την αξία

Scroll to Top