Κατηγορίες
Facebook
Twitter
LinkedIn

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι διανύουμε ως έθνος μία από τις πλέον κρίσιμες περιόδους σε οικονομικό επίπεδο, με σαφείς, δυσάρεστες ως επί το πλείστον προεκτάσεις σε κοινωνικό και ηθικό επίπεδο.
Η κρίση αυτή, πέρα από την κρίση αξιών, ηθικού περιεχομένου, έχει οδηγήσει σε κρίση και στις χρηματιστηριακές αξίες. Μάλιστα, σύμφωνα με τον εθνικό και το διεθνή τύπο, πρόσφατα γίναμε όλοι αποδέκτες της είδησης ότι, λόγω των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων, με φόντο την Προεδρική εκλογή, σημειώθηκαν σοβαρές απώλειες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, που επηρέασαν τους γενικούς δείκτες και των ξένων χρηματιστηρίων.

Ζώντας ο σύγχρονος Έλληνας σε εποχή έντονης αβεβαιότητας για την χρηματοοικονομική πορεία της χώρας είναι εύλογη η τάση του να στρέφεται προς μία από τις πλέον ασφαλείς μορφές επένδυσης, που δεν είναι άλλη από την αγορά χρυσού, με τη μορφή χρυσών νομισμάτων.
Η πλέον διαδεδομένη κατηγορία χρυσών νομισμάτων είναι η χρυσή λίρα Αγγλίας, η οποία διαχρονικά ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής, κυρίως στους κύκλους συλλεκτών και επιφανών πολιτών, με κύρος και οικονομική ισχύ. Λόγω του πρωτόγνωρου αισθήματος ανασφάλειας που επικρατεί κάθετα σε όλες τις κοινωνικές τάξεις της χώρας, το ενδιαφέρον για αγορά λιρών έχει παρουσιάσει ουσιώδη αύξηση, ακόμα και σε ασθενέστερες οικονομικά τάξεις πολιτών.
Όσον αφορά τις χρυσές λίρες Αγγλίας, υπάρχουν διαθέσιμα στο εμπόριο διαφορετικά σχέδια. Ένα από τα πλέον διαδεδομένα είναι το σχέδιο με τον Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρο Άγιο Γεώργιο και το δράκο.

Η έκδοση του 2014 απεικονίζει στη μία πλευρά τον Άγιο Γεώργιο και το δράκο και είναι βασισμένο στο πρότυπο σχέδιο του διάσημου κορυφαίου Ιταλού χαράκτη του Βρετανικού Νομισματοκοπείου Benedetto Pistrucci (1783 –1855). Στην όψη του έχει χαραχθεί πορτρέτο της Βασίλισσας Ελισάβετ, από τον σύγχρονο Βρετανό γλύπτη διεθνούς κύρους Ian Rank-Broadley.
Απευθυνόμενος ο καταναλωτής σε γνωστές και εδραιωμένες στο χώρο εταιρίες πώλησης χρυσών λιρών, που διαθέτουν την τεχνική εξειδίκευση και το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό μπορεί μετά βεβαιότητας να εξασφαλίσει ότι το νόμισμα που επιθυμεί να αγοράσει είναι γνήσιο και πιστοποιημένο ως προς τα κύρια γνωρίσματά του, όπως το βάρος, η διάμετρος, η καθαρότητα του μετάλλου και το πάχος.

Σημαντικό κριτήριο που επικυρώνει την αξιοπιστία του πωλητή χρυσών νομισμάτων είναι και η πρακτική που ακολουθούν οι έγκυρες στον κλάδο επιχειρήσεις ελέγχου των προς πώληση νομισμάτων. Πέρα λοιπόν από τα βασικά χαρακτηριστικά της λίρας που αποτελούν απαράβατους όρους γνησιότητάς της, οι εταιρείες που σέβονται τον πελάτη τους, οφείλουν να διεξάγουν λεπτομερείς ελέγχους, σχετικά και με άλλες παραμέτρους,.

Ειδικότερα, οφείλουν να ελέγξουν την χρονολογία έκδοσής τους, το συγκεκριμένο νομισματοκοπείο προέλευσης, τις λεπτομέρειες ή τις ιδιαιτερότητες του σχεδίου που έχει εγχαραχθεί στο νόμισμα, το οποίο μπορεί να ποικίλει συχνά, λόγω στις λεπτές, πλην όμως ορατές για τους ειδικούς διαφοροποιήσεις των μητρών που χρησιμοποιούνται.
Περαιτέρω, όπως είναι γνωστό ο σύγχρονος καταναλωτής, με την πολυφωνική και πολυσχιδή πληροφόρηση που διαθέτει, μέσω του κοινωνικού του περιγύρου, αλλά και των νέων τεχνολογιών μπορεί μετά βεβαιότητας να επιλέξει την κατάλληλη επιχείρηση πώλησης χρυσών λιρών, και να εξασφαλίσει καλή τιμή, αλλά και σωστή καθοδήγηση σχετικά με την ενδεδειγμένη επιλογή.

Περισσότερα άρθρα

Εκδόσεις χρυσών λιρών

Εκδόσεις ανά έτος χρυσών λιρών King George III Year              Bullion                  Proof 1817      

επένδυση στο ασήμι

Γιατί να επενδύσετε στο ασήμι Το ασήμι είναι ένα αρκετά πολύτιμο υλικό που συγκρατεί καλά τον πλούτο. Όχι μόνο διατηρεί την αξία του

1883 Gold Sovereign Victoria Young Head Shield Sydney

1883 Gold Sovereign Victoria Young Head Shield Sydney Κυρίαρχοι εκδόθηκαν για τη Βασίλισσα Βικτώρια σχεδόν κάθε χρόνο από το 1838 έως το

Scroll to Top