Κατηγορίες
Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι προ των πυλών και ο Αη-Βασίλης, δεν θα ξεχάσει να επισκεφθεί και φέτος μικρούς και μεγάλους για να χαρίσει τα δώρα του.
Η οικονομική στενότητα που επικρατεί στην πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών και ο μειωμένος προϋπολογισμός, που ο μέσος έλληνας προτίθεται να ξοδέψει φέτος τις γιορτές περιπλέκουν ιδιαίτερα τα πράγματα.
Ο καθένας από εμάς, οφείλει πριν προβεί στις αγορές του να διερευνήσει ενδελεχώς όλες τις διαθέσιμες επιλογές δώρων και να ιεραρχήσει σωστά τις ανάγκες των αγαπημένων του προσώπων. Οι εποχές ο μέσος Έλληνας κατανάλωνε αφειδώς υπέρογκα ποσά σε δώρα που δεν είχαν καμία πρακτική αξία έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και ο καθένας από εμάς οφείλει να προσαρμόσει τις συνήθειές του στα νέα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα.
Η νέα αυτή συνθήκη στη ζωή μας ίσως αποτελεί και ένα από τα λίγα θετικά στοιχεία που έφερε μαζί της η κρίση. Εξαναγκαστήκαμε να γίνουμε ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί σαν κοινωνικό σύνολο πιο ρεαλιστές, λιγότερο ανεδαφικοί και προσδώσαμε στα πράγματα ή τις καταστάσεις που βιώνουμε την πραγματική τους – θετική ή αρνητική αξία.
Ένα δώρο με ιδιότητες συμβατές με την περιρρέουσα κατάσταση που βιώνει ο σύγχρονος Έλληνας, είναι και τα χρυσά νομίσματα. Η προσφορά μίας χρυσής λίρας για παράδειγμα εμπεριέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν το δώρο μοναδικό. Είναι ένα δώρο αξίας, το οποίο μας συντροφεύει για μία ολόκληρη ζωή. Συχνά αφού κληροδοτείται από γενιά σε γενιά αποκτά και κειμηλιακή αξία, αλλά μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να ρευστοποιηθεί σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του βρεθεί σε μία δύσκολη ώρα. Είναι λαϊκά ένα δώρο που «πιάνει τόπο».
Από άλλη οπτική είναι και ένα δώρο, που πέραν από τα πρακτικά πλεονεκτήματά του, έχει και συλλεκτική, αλλά και καλλιτεχνική αξία. Σε καλαίσθητη συσκευασία, με πιστοποιητικά γνησιότητας και αναφορές σε ιστορικά στοιχεία που συνοδεύουν το νόμισμα, η επιλογή της χρυσής λίρας αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα δώρο που θα συγκινήσει τον καθένα.
Ήδη από τον μήνα Νοέμβριο έχουν κυκλοφορήσει οι προπομποί των χρυσών λιρών για το 2015. Η ιδιαιτερότητα που έχει το νόμισμα αυτό σε σχέση με παλαιότερες κυκλοφορίες του είναι ότι για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια η χρυσή λίρα θα έχει δύο διαφορετικά σχέδια. Τα πρώτα νομίσματα που έχουν ήδη κυκλοφορήσει απεικονίζουν το πορτρέτο της Βασίλισσας, όπως φιλοτεχνήθηκε από τον Ian Rank-Broadley, ενώ στα νομίσματα που θα παραχθούν το 2015 θα απεικονίζεται νέο πορτρέτο της Βασίλισσας. Η πίσω όψη των νομισμάτων του 2015 θα είναι κοινή και θα απεικονίζει το πλέον γνωστό και δημοφιλές σχέδιο του Benedetto Pistrucci με τον Άγιο Γεώργιο που σκοτώνει το δράκο.
Καθοριστικό ρόλο στην ικανοποίηση τόσο των καταναλωτή που θα επενδύσει ένα σημαντικό ποσό για την αγορά λιρών, όσο και του τελικού αποδέκτη, στην περίπτωση που η αγορά έγινε προκειμένου να προσφερθεί το αντικείμενο ως δώρο, είναι η επιχείρηση στην οποία θα απευθυνθεί κάποιος να παρέχει τα εχέγγυα που απαιτούνται, σε μία τόσο ιδιαίτερη αγορά, όπως είναι η αγορά χρυσού. Ο συνδυασμός τιμής, ποιότητας και εξειδίκευσης αποτελούν αλάνθαστα κριτήρια για την επιλογή της σωστής επιχείρησης.

Περισσότερα άρθρα

χρυσές λίρες νομίσματα είναι μια καλή επένδυση

Το χρυσό κυρίαρχο νόμισμα είναι ένα βρετανικό νόμισμα που έχει την αξία μιας λίρας στερλίνας. Ο πρώτος χρυσός κυρίαρχος χτυπήθηκε το 1489 κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Ερρίκου του Έβδομου . Αυτό το χρυσό νόμισμα κόπηκε αρχικά μέχρι το 1603 και αργότερα αναβίωσε κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Νομίσματος του 1816. Μέχρι σήμερα, τα κυρίαρχα νομίσματα κόβονται ακόμη με το ίδιο σχήμα και μορφή που χρησιμοποιούσαν πριν από 200 χρόνια.

Η τιμή της Χρυσής Λίρας Αγγλίας

Η τιμή της Χρυσής Λίρας Αγγλίας αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα της αγοράς χρυσού, αλλά και ένα εμβληματικό νόμισμα με μεγάλη ιστορία .

Χρυσή λίρα φύλαξη αποθήκευση

Η Χρυσή Λίρα αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα χρυσά νομίσματα σε όλο τον κόσμο, με μια  ιστορία που αναδεικνύει την αξία

Scroll to Top